Bo i Auxerre & Yves Montand

Guy Roux

Guy Roux

Auxerre är inte bara den Åshöjdens BK-lika fotbollsklubben AJA, älskad av a-l-l-a fransmän, och det vidunderliga tränarfenomenet, och ändå mer älskade, Guy Roux, det är också en fin innerstad och platsen där man återfinner det gamla 1800-talshuset numera hotellet vars rum fått namn efter franska marskalkar. Passande nog kallar sig hotellet för Le Parc des Maréchaux och det intressanta för dig och mig, och rent av för kreti och pleti, är att man, låt vara att detta är brukligt för hotell och därför kanske inte så mycket att oja sig över, kan hyra in sig i dess rum. Således tog jag härförleden in på Soult, ett hörnrum med mycket känsla, knarrande golv och om inte möbler samtida med Marskalken Soult så med hans barnbarn eller möjligen barnbarnsbarn, under förutsättning, förstås, att han hade sådana, i annat fall kan man anta, att möblemanget även är samtida med hans fotfolks barnbarn eller barnbarnsbarn, för någon av alla hans fotsoldater bör, i rimlighetens namn, ha fått barnbarn av ena eller andra slaget. Nog av. Mycket knarr i golven och känsla i väggar och möblemang gör att vi mer än gärna rekommenderar detta hotell. La Chanson de Maréchaux!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *