Äta & fika i Krakow & Chopin

Krakow är inte bara Polens gamla huvudstad och, nyss, Europas kulturhuvudstad, det är framförallt en vacker, trevlig och inbjudande stad med i god ”Habsburgsk” – Krakow ligger i gamla Galizien – anda mängder av fina

Noworolski

Noworolski

caféer, utmärkt och gott kaffeutbud samt en och annan restaurang värd att besöka. vinifierat vill rekommendera sina HR (hängruntare) att äta då och då mellan cafébesöken för magen blir lätt sur om den inte får något annat än kaffe att handskas med. Å andra sidan är det en synnerligen god idé att åka på kaffesafari i Krakow. För att göra en oändlig lista kort rekommenderar vinifierat här endast ett kafé: Noworolski, en klassiker placerad, så att säga, mitt i smeten. För att den med sur mage inte ska behöva leta länge tipsar vinifierat också om närbleägna italienaren Da Pietro – enoteca på polskitalienska. Låt er väl smaka! Chopin.

2 svar på ”Äta & fika i Krakow & Chopin

  1. Polen är ett underskattat resmål!

    Är verkligen ingen roséfantast men måste tillstå att dagens middagsglas av Les Lauzeraies var mycket positivt. Var som ett riktigt vin, om man nu får säga så?

    Därmed har vi inlett den rosa veckan för till helgen skall vi avnjuta Guy Charlemange Brut rosé. Det kan bli en vecka full med ljusröda positiva överraskningar.

    • Ja och ja. Polen är på alla sätt och vis ett trevligt resmål och Les Lauzeraies är mer än ett rosévin – jag håller med, och det är just de där rosévinerna som är lite mer som blir så bra till mat och därför är så användbara. Inget fel på aperitif-rosé men det är inte riktigt samma grej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *