Obscena & sexistiska etiketter, kändisviner, förbud, Davenne & rosé

vinifierat vill gärna dela med sig av den här sammanfattning av det föredrag Clotilde Davenne höll i Stockholm i mars i samband med Women’s Winemaker Day. Och så till det som fick flera av er att alls börja läsa: de obscena och sexistiska etiketterna. Under veckan har, på Twitter och

Kommer bli rikligt belönad av Bacchus?

Kommer bli rikligt belönad av Bacchus?

annorstädes, debatterats kring Systembolagets hantering av etikettfrågan, alltså vad som går an och vad som inte går an. I något fall har en soldat från 1790-talet fått se sin gamla musköt utbytt mot en pinne, i ett annat fall har en knappt synlig värja försvunnit ur en musketörs hand och i ett tredje fall har en yppig dam lyfts från en lustfylld etikett. Samtidigt godkänner SB, till exempel, en kerub med en misstänkt penisliknande säkerhetsnål (!) stickande upp ur den blöja (?) penisnålen är tänkt att hålla ihop, om den nu ska vara en säkerhetsnål och inte en blott en upphetsad uppstickare vill säga. Ett annat exempel på en godkänd och diskuterad etikett är ett bombmotiv – alltså med en sådan där klotrund och stubinförsedd bomb som brukade förekomma i X & Y och Kalle Anka & Co. Ett tredje exempel är alla de undermåliga kändisviner som får säljas med undermåliga – man måste utgå att den ”kändis” som lånar sig till ett vin är i desperat behov av både uppmärksamhet och pengar, vilket i sin tur torde bero på tillkortakommanden i karriären – kändisars namn.  Om allt detta tycker vinifierat följande: Må Bacchus och marknaden, inte Systembolaget, straffa alla som arbetar med sexistiska eller på annat vis undermåliga eller kontroversiella etiketter. Må Bacchus, Stim, Kulturdepartementet och Systembolaget, eller vem som nu har mandat att göra det, snarast förbjuda kändisviner. Må Bacchus och konsumenten rikliga belöna Clotilde Davenne för hennes fantastiska viner. Må, slutligen, Bacchus och SMHI skänka svenskarna en vår så de kan hinka oförsvarligt stora mängder rosévin. Avslutningsvis lite blod, socker, sex, magi.

1 svar på ”Obscena & sexistiska etiketter, kändisviner, förbud, Davenne & rosé

  1. Pingback: Sex och alkohol – kombon som stoppade Lust – Uppkorkat - hd.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *