Min kinésithérapeute, gräsklipparen, mitt finger & två nya förbud!

Först som sist: om det är något som ska förbjudas så är det människor som gnäller för gnällandets skull, alltså utan att vara grumpy på riktigt. Exempel: min förträfflige kinésithérapeut – en slags fransk naprapat, tror jag – som håller min rygg i form, han är en riktig gnällspik, allt är fel och Frankrike har gått under för länge sedan och igår gav han sig till att pipa över att han skulle behöva klippa gräsmattan och när jag sa ”men sälj gräsmattan då” kom han av sig och slutade massera en liten stund innan han sa ”men det kan jag ju inte” utan att förklara varför han inte kunde det, varefter han gav sig ut i en ny, lång, veklagan över hur otrevliga kubanerna var när han var där på semester, i fyra veckor. Nästa förbud: Husqvarna gräsklippare.

Förrädisk som ett vildsvin

Förrädisk som ett vildsvin

Köpte en ny förra året och den håller helt enkelt inte måttet, skruvar och muttrar flyger åt alla håll så fort terrängen blir svårframkomlig, så som den är på den provencalska vischan där grisasen bökat upp vad som går att böka upp under vintern. Kort sagt klarar inte Husqvarna av att skruva ihop en hållbar maskin. Amatörer. Sist men inte minst, det viktigaste: mitt finger! Nej, det ska självklart inte förbjudas, men det har med nyss krävda förbud att göra. Den opålitliga och ömtåliga gräsklipparen måste skruvas ihop ungefär en gång i kvarten och om Husqvarna åtminstone satt skruvarna på åtkomliga ställen, men allt är byggt som om skräpmaskinen aldrig skulle gå sönder, således är det med risk för om inte liv så i varje fall lem man reparerar eländet och idag höll det på att gå riktigt illa när gräsklipparen närmast skar av ett efter en mutter trevande finger på mig – nej, gräsklipparen var inte igång och kniven svepte inte runt, hallå? trodde ni det?, det var en förrädisk, eggvass kant placerad just där fingret måste treva efter muttern som ställde till det. Känner att vi nu behöver rasa av oss lite med lite Vai.

7 svar på ”Min kinésithérapeute, gräsklipparen, mitt finger & två nya förbud!

 1. Here we go again! ”Gnällare” nr. 2 (eller 3). Eget helvete förra sommaren. Ny gräsklippare Stiga (har för det mesta använt ”handjagare”): Snabb montage, i med bränsle, provstarta och klipp. En halvtimme senare, kör in under buskar – pang – kör på nåt – locket på en dold ”vattenpost” – maskinen börjar låta konstigt – in på verkstad – 2 månader – hittar felet – ingen garanti – repkostnad – som en ny – sax trasig, stång böjd, lager trasiga m.m.. (verkstaden hade fullt med nya maskiner av samma åkomma) Olyckstid: C:a 1/2 sekund. Vad man INTE talar om i butikerna är att maskinerna nu för tiden inte ens tål att köra på en uppstickande rot, sten eller liknande. En gammal maskin hade fixat det men med risk för att delar av saxen skulle kunna ”slå sig loss” och skada fötter (stämningar i USA mot liknande fall av olyckor har blivit vägledande). Alltså tål INGA maskiner ”hårda tag” idag utan SKA bete sig så här (för våra fötters säkerhet) – håller mig till ”handjagaren”. Tack för trösterik Vai. Själv lugnar jag efter denna ”gnällpost” ned mig med ett glas Gigondas (Dom. Saint Gayan). Tack för det möjliga ”gnällutrymmet”.

  • Enligt en sannolikt välinformerad källa beror de till tragiska nivåer sänkta kvalitetskraven på dagens gräsklippare på outsourcing och prispress. Plötsligt står vi där bara med sönderfallande Kalle Anka-gräsklippare, sönderskurna fingrar och saltade reparationsnotor och lång näsa… Ett annat skäl kan vara de amerikanska stämningar du tar upp, men hur många fall av sönderklippta fötter känner vi till utanför USA där det mesta verkar kunna hända avseende ersättningsbara skador…Ska ta upp detta med kinésithérapeuten näst gång…

 2. Hade jag inte bott i ett villasamhälle hade jag köpt en get som gräsklippare. Lätt att reparera, kan förse familjen med mjölk som kan bli till ost.

  Vet dock inte hur det är med getter som serietillverkas i Kina för massköp av hysteriska skandinaver.

  • Måste ju inte komma från Kina, men oavsett vilket bör Husqvarna lyssna på dig för du kan ha kommit på något här och de tycks behöva både strateger och produktutvecklare.

  • Köp ingen get enbart för gräsmattan. De fungerar inte så, allätare. Räkna med att få det mesta uppätet. Läs Rödöga om det fortfarande går att få tag på några ex.

   • Haha, en sådan tur att du hann stoppa Husqvarna från ytterligare ett ödesdigert misstag! Vad så med får då, vad står att läsa i Rödöga om slika djur?

    • Får är kräsna. Äter definitivt inte allt. Ungefär som som finvinsdrickare. Inga boxar där inte. Tack för Jane. Härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *