Senkun juokset

Inte helt återställd från de försmädliga tåfrakturerna kände er utsände i skogen idag vildmarken kalla. Vårsolen, den sydprovencalska värmen runt +25 och

Ulv i fårakläder

Ulv i fårakläder

Hovawartens sug efter vildsvinsblod gjorde sitt till. Således snörade jag på mig mina fantastiska Asics – hoppas ni läser detta ogina Nike – och gav mig ut i spåret ungefär som jag brukar. Insåg efter ett hundratal meter dels att tårna protesterade, kraftigt, dels att det inte går att börja precis där man slutade före skadan. Nåja, varvet klarades av och Hovawarten och jag jagade alla vildsvinen på flykt och vi inser att det bara är att springa på nu. Samt dricka rödvin. Eller som vi säger i Finland: senkun juokset.

15 svar på ”Senkun juokset

 1. Själv springer jag i Puma men i övrigt anser jag att du bör införa ett förbud mot Nike. Ett själlöst företag med urtråkig design. Hummel är annars att föredra för såväl barn, kvinna och man.

  Med jägarkontakter har vi alltid frysen full av vildsvin och jag måste säga att Melipal Reserva är det bästa jag har druckit till vildsvinsgryta.

  • Ja, låt oss förbjuda Nike! En strålande idé!
   För övrigt glad att höra att Melipal Reserva klarar av vildsvinen…

 2. Asics. Utmärkt skoval. Passar bra till gubbfötter. Härligt låt val och sedan tror jag att Marcus kontakter kan komma hem till mig och ta hand om det som kultiverar vår gödselstack, tror inte att det är grävling.

 3. Hmm, det hade han nog gjort för han är en ”skjutgalen” typ men bönderna är glada för att vildsvinen ligger i folks frysboxar istället för att böka runt i åkrarna.

  Varför äter man inte grävling?

  • Om jag inte missminner mig finns det i Helsingfors ( o säkert på annat håll) en (rysk?) krog som bl a serverar grävling – har dock ej provat det, gick loss på björnen istället.

 4. I skogen, där jag emellanåt springer, bör man inte bara se upp för svin, numera kanhända att en och annan lömsk varg smyger omkring där oxå. http://www.youtube.com/watch?v=kZl6MUZzOm8

  Just nu är det Asics som gäller. Egentligen föredrar jag hederliga Adidas, men de fanns inte i någon matchande färg när det var dags att köpa nya:)

  • Du har helt rätt: färgvalet är viktigt! Har glömt ta upp det, samtidigt som jag, in spe och fåfängt, väntat på att det svekfulla Nike skulle komma och styla mig för spåret så som det anstår en sponsrad storlöpare att vara stylad för att inte göra bort sig när han rullar nerför en slänt med stukad fot eller flyr, jollrandes, genom skogen emedan svinen förvånat tittar på. Förväntar mig, såklart, att Asics ska ta tag i saken nu. Dock. Har du tips så är de välkomna och det kan även gälla attiraljer som brallor och t-shirt samt ev bandana och spegelglasögon och annat som kan kyla ner attityden till m-y-c-k-e-t cool.
   Avseende vargfilmen: detta är verkligen cool. Skulle f ö bra mycket hellre dansa med vargar än med grisarna vi har i skogen.

  • Fräck film: Vill till vargens försvar meddela att den snällt flyttar på sig när man möter den, så gjorden den när jag kom flåsande en lördag morgon i november. Vi hade kontakt precis som på filmen. Har nog aldrig sprungit så snabbt och vänt mig om så ofta, måste konstatera att vargen har god smak, som föredrar lammkött framför svettig seg gammal gubbe.

   Lösspringade hund med tillhörande alfahanne till husse är ett stör problem. Kommer att be Asics utveckla löparskor med stålhätta.

   Antar att du redan har en pulsklocka med GPS. Löparstrumpor märkta med R och L så att man inte av misstag tar på sig dem på felfot, skulle kunna förvärra läget för en redan skadad tå.

   • Lösspringande vargar förefaller vara, jämfört med de livsfarliga och oberäkneliga grisarna, ett betydligt mindre problem, snarare ett trevlig inslag på turen, i löparens vardag.
    Ja, jag har allt det där du nämner, men jag vill ju, som KVA är inne på, ha det i rätt färger och så. Känns dessutom som att det skulle vara bra med en rejäl elpistol eller snarare elbazooka – Asics vad kan ni göra åt den saken eller ska jag behöva tala med Saab? -som man kunde använda när alfahannar med uppkäftiga hundar eller hotfulla grisar dyker upp samt,varför inte?, när andan faller på.

 5. Själv har jag flera par Nike – snygga, perfekt passande, både för inom- och utomhusträning – och som 57:åring, kommit tillbaka från de ”konditionsdöda” och nu ”tränar” 3 -4 pass i veckan. Får hoppas att man inte blir ”utesluten” ifrån ”kommentarsfältet” efter detta avslöjande!!

  • Nej, du, och andra Nike-användare, ska förstås inte behöva lida för att Nike behandlat mig illa, men jag kan redan nu förvarna dig om att du nog inte ska ha alltför stora förhoppningar om att bli sponsrad av snåla Nike.

 6. Läskigt att man inte går säker i de västsvenska skogarna längre. Förra veckan blev jag nästan attackerad av en folkilsken skidåkare som skrek åt mej och påstod att jag förstörde hans skidspår när jag sprang, vilket jag inte alls hade gjort, men då visade det sej att finalen av spåret, där det låg väldigt mycket snö och som var helt OK att springa på (snön var hårt packad), var s k skejtspår som jag då hade trampat sönder. Men hallå eller, det är ju april! Det borde inte vara tillåtet med vare sej skidåkare eller djur i skogen.

  • Jag är med : förbjud skidåkare och djur i skogen mellan 15 mars och 15 november! Tänk f ö vad bra det varit om du haft en elbazooka där när den vilsekomne och provokative gaphalsen till skidåkre dök upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *