2 krogtips, 4 förbud & 1 Savage Rose

Saitavini är inget mindre än ett italienskt enoteca mitt i Düsseldorf. Bättre än

Saittavini, Düsseldorf

Saittavini, Düsseldorf

så kan det inte sägas och den som är i Düsseldorf och blir sugen på bra italiensk mat och ett brett urval vin därtill vet härmed vart den ska bege sig med sina sugande tarmar. Les Gorges de Pennafort är stället paret Da Silva tog sig an när de för 20 år sedan lämnade sina två stjärnor i Paris och styrde kosan mot södra Provence. Första stjärnan kom omgående, men sedan har det inte blivit mer. Inte därför att köket inte räcker till, det är snarare så att Da Silvas inser problematiken med att lyckas hålla två stjärnor på allt det övriga, hela tiden, med tanke på att de ligger, låt vara inte långt från motorvägen mellan Nice och Aix men likväl, på landet, mellan Le Muy och Callas, och att de också driver ett tämligen lyxigt

Gorges de Pennafort

Gorges de Pennafort

hotell, som dock också välkomnar barn, som, som vi alla vet, är olämpliga restaurangvarelser vilket deras hänsynslösa föräldrar inte alltid inser, ja, de fånigaste av dem, föräldrarna, sitter t o m och ler alternativt hukar som om det regnade småspik när odågorna beter sig å det grövsta. Nog av. Stark rekommendation för den som vill frossa i det bästa trakten har att erbjuda. Så till saken: för en tid sedan krävde vinifierat ett förbud mot trånga duschkabiner och hala småtvålar. Detta föranledde en HR att förhöra sig om möjligheten att få till förbud mot oöppningsbara marmelad- och smörbehållare, dessa osympatiska och opraktiska tingestar som understundom befolkar hotellens frukostbuffér. Självklart! ska det förbjudas! Liksom oöppningsbara tvål- ochGorges de Pennafort 2 schampoförpackningar, vilket är något okänsliga hotellentreprenörer plägar förse sina intet ont anande, ibland rent av naiva, gäster med – ett tilltag som inte sällan slutar i söndertrasade schampopaket vars innehåll till hälften hamnat i gästens mun och till hälften runnit ut i golvbrunnen. Savage Rose.

7 svar på ”2 krogtips, 4 förbud & 1 Savage Rose

  1. Hej Lars, fantastiskt vilka vackra minnen Du kan väcka till liv.
    I början av nittiotalet besökte vi Gorges de Pentafort ( som jag i min förvirring bland franska kyrkohelger trodde det hette. Det bestående minnet är dels en enastående gästfrihet, tvåstjärnorskvalitet på mat, barnfrihet, något sval bassäng ( okt.) samt hustruns och min hittills helt oöverträffade St Marcellin. Oskyldigt stilla i sin skål till en början, för att efter en stund komma oss till mötes på bordet halvvägs till målet! Helt fantastisk att få höra att fanan fortfarande hålls högt. Inställningen till skillnaden mellan två och en stjärna känns dock igen. Vi har förstått att den t ex. delas av makarna Isotier i St Martin du Var, nu tyvärr nerstängt. Relativt färsk info från Antoine Sassi!
    Ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *