Hundöverfall på joggare!, kärlek? & Snoop Dogg

Nu har det hänt igen: galna hundar har attackerat er utsände i joggingspåret! Här kommer vi – Fadern, Sonen och Hovawarten – fredligt, joggandes längs vägen, när, plötsligt, fyra hundar – Stora Boxern, Lilla Boxern, Konstiga Vintafghanhunden och Bjäbbande Hunden – rusar mot oss. Hovawarten svarar då med att springa mot den korkade flocken, som tar till flykten. Då ropar Fadern på Hovawarten, som, lydigt, börjar jogga tillbaka mot Fadern.

Ulv i fårakläder

Husses stolthet, vildsvinsbane, uppfostrare av Dumma Schäfern och ändå dummare Stora Boxer.

Då! sker det mest korkade sedan Dumma Schäfern hoppade på Hovawarten: Stora Boxern vänder, springer efter Hovawarten och biter denne i baken! Klart Hovawarten blir urarg, vänder sig om och sätter sin, tämligen kraftfulla, käft i Stora Boxerns, nu ganska ynkliga, nacke. Och där satt den till dess Fadern och Sonen lyckats få loss den. Detta tog sin tid och det var inte så att Fadern gick helt skadelös ur striden, så pass att både wanadoo och hotmail vägrar förmedla bilden av Faderns hand direkt efter överfallet så den slipper ni se. Allt finns kvar på handen men åtminstone ett finger är en ganska, ja, osmaklig, är nog ordet man måste använda, sörja. Med andra ord var det i alla fall lite synd om Fadern. Dock. När kvällsmaten strax därpå – efter dusch och egenutförd rengöring och omplåstring, som även omfattade ett hugg i benet – inmundigas och själva händelseförloppet, sakligt, gåtts igenom, funderar Hustrun lite grann, sedan säger hon: ”Jaa, jag hoppas verkligen Stora Boxern mår bra och inte har ont, hundbett kan vara farliga”. Snoop Dogg.

7 svar på ”Hundöverfall på joggare!, kärlek? & Snoop Dogg

  1. Hundar är som personer av hankön, innan de blivit män vilket normalt, men ibland senare i livet och ibland inte alls, inträffar vid en bit in på det tredje decenniet i livet. De ska hållas under uppsikt och gärna kopplade. I flock är båda arterna potentiellt livsfarliga. Run for your life!

    • Man ska väl inte skratta och det är tveklöst synd om den som utsatts för hundöverfall, vet jag, men vilken grej… Rondellhund som smitit?

    • Fin klassiker, tack!

      Hundarna i fråga bor på en tomt som gränsar till spåret/vägen, något staket finns inte och hundar i Provence är normalt okopplade… Trots att det nog lät ganska mycket där med fyra morrande och, i förekommande fall, skällande (Lilla Boxern) hundar och en irriterande bjäbbande hund (Bjäbbande Hunden) samt Fadern och Sonen som skrek skumma saker på ett mysko tungomål som ”Släpp! Loss! Hundjä…!” o s v, dök ingen ägare upp. Antingen brydde sig hen icke eller så var hen inte hemma och tyckte att hundarna klarar sig bra i det fria och som flock utan tillsyn. Möjligen kan hen också blivit så skrämd av allt ljud, det konstiga tungomålet och blodet som flöt att hen bestämde sig för att låsa in sig i huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *