Råttan på katten

I ett öppet och demokratiskt samhälle talar myndigheterna om för sin uppdragsgivare, folket, vad de gör. Sysslar de med generell övervakning talar de om det och om folket tycker det är i sin ordning kan de fortsätta med det, i annat fall slutar de med det. När en myndighet med iögonfallande elitistisk och självförhärligande dumhet tror sig veta bättre än sin arbetsgivare och dess demokratiskt valda företrädare och därför ägnar sig åt generell avlyssning i hemlighet är det samhällsförräderi. I skenet av detta är det lätt att ställa sig undrande till varför det är visselblåsaren Edward Snowden som nu jagas och inte chefen för NSA.

4 svar på ”Råttan på katten

  1. Om vi skulle gräva djupare så skulle du behöva ut på en joggingtur för att få bort den ilska som skulle komma upp inom dig. Som ”medial” säger jag bara…. HAARP, LEF, GMO… och nästa vapen…. ”false light”.

    • Hu! Jag har koll på en del av det där, har t o m med en skvätt om det i romanen ”Skördeoffer”. Visst inbjuder det till ett ursinnigt joggande… och stöd för Snowden.

  2. På tal om ”skörd” – i andra änden finns ”naturvinstalibaner” (även om jag VET att månens inverkan är stark osv.) som snart säger att vi inte får manipulera druvor alls utan endast äta dem råa och göra vin i munnen. Det svenska ordet LAGOM får en allt viktigare betydelse och …. balans, förnuft …. Stater med inskränkande tänk, mentalt frihetsberövande och ”hemliga agendor” är allt annat än förnuftiga – de är ”skräckslagna” för frihetskämpar” sådana som Snowden

    • Ja, sans och förnuft är dessvärre alltför ofta en sällsynt vara…

      F ö kan man konstatera att när Murdoch och hans gäng avlyssnade kändisar och politiker blev det stort rabalder och även om inte alla medverkande kunnat dömas för någonting har t ex Murdoch fått betala med det anseende han ev hade hos vissa; när NSA hämningslöst avlyssnar alla jagas inte deras Murdoch och hans gäng utan personen som avslöjade detta övergrepp på det demokratiska rättssamhällets grundläggande principer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *