Fotboll & näthat & Darryl Hall & Robert Fripp

Om det svenska herrlandslaget i fotboll gör bort sig får det skit på nätet. Det handlar då vanligtvis om vilka sopor spelarna är eller var i den aktuella matchen. När det svenska damlandslaget i fotboll spelar oavgjort får spelarna veta att de är fula, lesbiska horor med små bröst. Skillnaden mellan uttrycken ligger i att flera normalt och ytligt sett tämligen städade grupper accepterat ett kvinnoförakt som en del av sin vardag. Igår kunde till och med en tränare för ett lag i handbollens elitserie kosta på sig att antyda att hela landslaget är lesbiskt. Som om det nu alls skulle ha någon betydelse. Det visar sig också, då mannen konfronteras med sin egen, märkliga, tweet, att han tycker att spelarnas sexuella läggningDarryl Hall Sacred Songs inte har med saken att göra. Ordföranden i tränarens klubb menar, att det här var olyckligt men tränaren är ursäktad då han inte förstod allvaret i inlägget. Och här är vi vid pudelns kärna: som ovan nämnts är kvinnoföraktet så accepterat i vissa kretsar att det inte syns. Någon bör, långsamt och med stort pedagogiskt tålamod ity här talar vi inte om handbollens einsteinar precis, förklara för ordföranden i fråga att det han nu sa var olyckligt och att det inte är en ursäkt att han inte förstår allvaret i sitt uttalande. Förhoppningsvis har NSA, FRA, Säpo och FSB (nåja, kanske inte FSB i det här fallet) ett register också över reaktionära och genom bristande bildning allmänt samhällsfarligt tänkande dumskallar och att de nu passar på att dammsuga nätet och noterar alla de obildade kufar med hårdfästet i höjd med ögonbrynen cyberrymden detta Fotbolls-EM så frikostigt bjuder oss på. Här hjälper den förträfflige Robert Fripp Darryl Hall att göra en anständig skiva.

8 svar på ”Fotboll & näthat & Darryl Hall & Robert Fripp

 1. Hear! Hear! Instämmer till fullo!

  Får mig att tänka på den amerikanska mormodern som sade till sin måttligt begåvade sonson:
  ”If You gonna be stupid, Boy, You gotta be though.”

  Ja det kan nog ta sin tid att förklara…

 2. Kunde inte sagt det bättre själv. Som gammal handbollsspelare blir man bara så trött på detta. Tyvärr frestande att retaliera med samma mynt, men då mitt hårfästa sitter 5 cm över ögonbrynen låter jag bli.

  • Retaliera med samma mynt är knappast rätt medicin, däremot att dra fram uttalandena och elementen i dagsljuset och försöka föra ett förklarande resonemang – även om det kanske inte alltid är det lättaste; mot dumheten kämpade självaste gudarna förgäves, som bekant. Å andra sidan måste någon ta den kampen också…

 3. Stämmer, såg, hörde och upplevde dem på Freinds Arena. Bra drag från 1:a riffet. Tyvärr hade ljudteknikern inte sin bästa dag men bandet levererade. Godkänt. Tycker dock att de var bättre i Götlaborg 2011.

  • Surt och på den nivån ingen ursäkt för att inte få till ljudet, men bra att det ändå blev en bra konsert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *