Hyckleriet med billigt vin i ljusan dager & ny Bowie

Sent om sider har även dagstidningar, som DN, börjat intressera sig för problematiken kring för lågt prissatta viner och de missförhållanden som därav följer – åtminstone de missförhållanden som följer för människan; miljöfrågan verkar fortsatt finnas alltför långt ner i nyhetsprioriteringen för att få någon uppmärksamhet. Det är slående hur lika Systembolaget importören låter när den ska kommentera missförhållandena. I dens ögon är en ”bojkott det sämsta alternativet”. Såklart. Det skulle svida rejält i importörens egna fickor. Att självmant betala lite mer för vinet så utrymme lämnas för en drägligare tillvaro för lantarbetaren är det, förstås, inte heller tal om. Det skulle också svida i den egna fickan. Nej, bättre ”att vara på plats och långsiktigt arbeta för att förbättra villkoren”. Samma svar som SB ger. Det står klart att om det ska bli någon förändring på det här området krävs det av konsumenten att den intresserar sig för problematiken kring de lägsta vinpriserna. Varken SB eller importörerna som agerar i det här segmentet kommer att göra något som på riktigt är verkningsfullt. Ny Bowie.

2 svar på ”Hyckleriet med billigt vin i ljusan dager & ny Bowie

  1. Som vanligt har vi konsumenter makt att välja och ett personligt ansvar. Fri vilja hos svenska konsumenter verkar dock visa på ”måttligt” ansvar. Det KAN vara en ”bildningsfråga” så kämpa på med informationen!!!

    • Ja, jag tror det i väldigt stor utsträckning, som alltid, handlar om upplysning och kunskap samt, i vissa fall, eftertanke, så, ja, det är bara att ligga i…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *