Mer reavin: Qrious VMC & Puccini a la Gheorghiu

Som vinifierat förutskickade tog Qrious Semillon à 39 sek slut lika snabbt som vinet lanserades. Men när det tagit slut, menade en HR, dök det upp mer. Hur kunde det vara så? fundrade med rätta denna vakna HR. Jo, först lanserades Qrious Semillon för cirka 65 sek hösten 2010, fem månader senare lanserades det några kronor billigare Qrious VMC (Viura, Muscat, Chardonnay). Det var bland annat på grund av det som Qrious Semillon ”dog”. Kort sagt köpte konsumenten den billigare VMC istället. Så länge det nu varade, för VMC var en så kallad tillfällig vara och när dess utmätta försäljningstid var över försvann vinet från hyllorna. Kvar stod importören med ett par tusen flaskor. Dessa har med tidenQrious VMC kommit att reas ut och likhet med nu slutsålda Semillon kostar de 39 sek. vinifierats tips är att ni som är intresserade ska beställa per omgående. Endast drygt 1000 buteljer finns och de säljs i snabb fart eftersom fler än den tidigare nämnde vakne HR:en upptäckt att de finns. Hur bra är vinet då? Nja, det är inte lika bra som Semillon och har i min näsa och gom heller aldrig varit det. Provade en panna häromdagen och till min förvåning var den riktigt bra. Köpläge alltså? Ja, men jag tror inte alla flaskor är lika bra. Gissnings är en tredjedel ”bra”, en tredjedel okej och en tredjedel oxiderad. Om du, å andra sidan, får några småtrötta pavor kan du antingen använda dem till såsen eller göra en kir på dem: blanda vinet med mellan fem och tio procent – enligt din egen smak – crème de cassis, svartvinbärssaft eller kanske päron måltidsdryck, servera iskall med isbitar. Vinet: Qrious VMC (sök på Q-rious VMC), varunummer 74354, pris 39 sek. Angela Gheorghiu sjunger Puccini.

2 svar på ”Mer reavin: Qrious VMC & Puccini a la Gheorghiu

  1. Puccini är en av de allra största, länken mellan dåtid och nutid. Den här donnan ngt maniererad… Tongeneratorvarning. Ungefär som den tunga boasering som draperar, ja kväver, så många av dagens viner. Snälla elgitarridkande vän, förmedla till läsarna länken till Cecilia Bartoli som jag mailade. Hon är ett under av närvaro, ett titalt uppgående i musiken värdig Frank Zappa i hans bästa stunder. Levande, blodfylld, pulserande, trånande musik, skapad för trehundra år sedan. Här och nu. Bästa hälsningar Laurentius Montanus.

    • Bäste Laurentius Montanus! Länken till Cecilia Bartoli är på intet vis bortglömd eller försnillad, den bidar sin tid i väntan på att jag ska komma hem och göra ett nedslag på kontoret mitt i det idoga, snudd på kontinuerliga resande som är min lott i dessa skördetider. Tycker att Cecilia förtjänar någon form av inlägg i anslutning till länken, något vi för övrigt med intill visshet gränsande sannolikhet är helt överens om. Således: var sak har sin tid och tids nog kommer Cecilia Bartoli och Händel erövra vinifierat. Bästa hälsningar Laurentius Simplissimus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *