Jag är inte riktigt men vill bli & Björn Afzelius

– Hej, jag har varit med i auditionen till Idol, åkte ut direkt men var med på TV och alla skrattade och hemma här på gatan frågade en unge om min autograf igår så nu undrar jag om inte ni vill göra lite mat och vin i mitt namn? Är inte heller främmande för att gästspela som bartender eller kock eller inviga skateboardtävlingar. Kan också tänka mig Let’s Dance. Afzelius.

9 svar på ”Jag är inte riktigt men vill bli & Björn Afzelius

 1. Skulle gärna vilja göra en TT år dig. Torstensson Tortellini, garanterat lättkokad och med fyllning som tål en smärre misshandel och som inte tränger ut efter glömd koktid. 🙂

 2. Kom ihåg att maträtten först blir ”fulländad” om man inbegriper ”känsla” – alltså ”tanke”, ”känsla”, ”handling” (triangulär ”motor”). Inom ”Trilogisk Metafysik” (Psykoterapi/Norberto Keppe/världsberöm psykoanalytiker – den mest prisade under hela nittonhundratalet inbegripet Freud) skapas alltid problem om man utesluter något av dessa tre parametrar. Som Norberto sa i en av sina böcker; – ”Det är bättre att diska väl än att starta en ”taskig” psykoterapi”. Det får mig att undra? Varför vill många äta, god, vällagad mat men inte göra den själv? Lättja? Då kommer vi till människans största problem i nummerordning; 1) Avundsjuka, 2) Stolthet, 3) Lättja. Får själv dagligen ”vakta” på mig själv för att ”undvika” dessa!

  • Jag förväntar mig att Jonas hörsammar dina kloka ord och låter känslorna flöda när han skapar TT.

   • Ja. Med lite känslor och känsla blir det mesta lite roligare. Det är därför strikt ”intellektuella” människor ofta är ”humorbefriade”.

    • Hm, är det rent av inte så att det är alla dessa stackare som, närmast desperat gärna, vill anses som intellektuella eller i vart fall allmänbildade, som saknar humor ity de måste i varje läge hävda sig och då finns det inte plats för humor och, eventuellt, trams. En paradox är att de här människorna, trots den potentiella fara flera av dem utgör för sina medmänniskor, tillhör vardagens mer humoristiska inslag,

     • PS Den sant intellektuella har humor.
      Och, sann humor är intellektuell.

     • Glömde att nämna att den mest ursprungliga eller vid närmare eftertanke kanske mest ”äkta” känslan torde vara ”kärlek”, t.ex. att vara nöjd med sig själv (och andra), inte ta sig själv för mycket på allvar OCH att ha humor. Hur mycket resurser skulle vi inte spara in på mediciner, terapier m.m. om vi visade mer av ovanstående….mot oss själva och andra. Livet blev säkert mer festligt och avslappnat samt tolerant.

 3. Hear hear! Tävlingsmänniskor, karriärister, petimätrar, besserwissrar och strebrar kostar samhället stora pengar varje år. Frågan är bara hur vi, samhället, kan bli så kärleksfullt att de slipper vara på det där destruktiva viset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *