Nu får det vara nog! 2.0

Med anledning av gårdagens inlägg om var skåpet ska stå känner sig vinifierat inspirerat att publicera nedanstående analys av Skaraborgaren, en analys vars ursprung vi med exakthet inte kan fastställa, men att det kommer från någon, kanske ett institut i Schweiz, med koll står utom allt tvivel. Låt er röras till tårar av ”Skaraborgaren är inte som andra”:Bröderna Djup ”Framförallt är skaraborgaren vacker. Skaraborgaren har inte skåningens lömska blick, inte heller göteborgarens hysteriska talesätt eller älvsborgsbons hasande gång. Inte sörmlänningens låga fotvalv eller medelpadingens kutryggiga dolskhet. Nej skaraborgaren är i sanningen en prydnad för mänskligheten. Skaraborgarens blick är ärlig och trofast, kinderna glöder av hälsa och hållningen är rakryggat reslig. Ändå, allra vackrast är skaraborgaren inuti. Där klappar ett ädelt hjärta och där har en obefläckad karaktär tagit sitt säte. Lägg därtill en nästan överjordisk snabbhet i tanken, en klokhet och en känslighet, som saknar motstycke någonstans. Ställ skaraborgaren inför de svåraste problem, stapla upp framför skaraborgaren all jordens bekymmer, kom med konflikter och elände. Skaraborgaren kommer lyssna tålmodigt på Dina jämmerliga klagovisor, men Du kommer också strax att finna tröst i skaraborgarens kloka lösning på världsalltets dilemma. Skaraborgaren bävar inte för att va mä där dä ä hett. Skaraborgarens bästa egenskap är anspråkslöshet och hen tar dessutom aldrig till några överord.” Skaraborgsmusik.

18 svar på ”Nu får det vara nog! 2.0

 1. Hmm, mycket har jag hört om oss skåningar men att vi är lömskögda var en nyhet.

  Istället vill jag uppmana alla att ta värvning i Spettets Vänner. När vi är tillräckligt många så samlas vi vid den skånska gränsen och börjar hacka. Förhoppningsvis kan vi sedan i sakta mak glida ner till Danmark och alliera oss där vi hör hemma.

  Danmark-landet där du inte blir stämplad som missanpassad för att du tar en ”lille-en” på morgonen.

 2. Och inte bara skaraborgaren är vacker, även Skaraborg är vackert. Som den käre franske lektorn en gång sa: ”Comme le Skaraborg est beau, quand il ne pleut pas!” (för just den dagen regnade det).

  Den skånske mannen brukar också ”hota” med att gräva loss Skåneland från Norrland när han tröttnar på att folk har svårt att förstå hans skånska idiom.

 3. Må så var att Skaraborgaren är vacker – men det var vi skåningar som uppfann:
  1. Maten.
  2. Snapsen.
  3. Ölet.
  4. Äggakagan.
  5. Bonnakalaset.

  Vad därutöver är, är lappri!

  • Hm, vid närmare övervägande kanske Skataborg ska fundera över att ingå någon slags union med Skåne, såvida Skåne nu inte gör allvar av planerna att spetta sig loss och ingå union med Danmark istället för Danmark. Jag menar bortsett från ovanstående har ju Skåne KB, TT Reuter, Them Cover Boys, Peps och en del annat.

 4. Jau. Om Unionen med Skataborg innebär att vi skåningar därvid även kan komma att bli Vackra, är det absolut en önskvärd möjlighet. Jag är säker på att Pelle Persson och hans kapell skulle välkomna ett sådant resultat. (vilket (inom parentes) även dessa raders upphovsman skulle göra)
  Och nu till något helt annat: http://www.youtube.com/watch?v=didt2-1FZ3E

  • Tack för denna utomordentligt utomordentliga musik ( måste skam till sägandes erkänna att jag smet från detta det mest skaraborgska

   • …bland skaraborgska regementen för att bli kavallerist, denna plump i min karriär kan inte göras ogjord men jag funderar på att börja med bottox som bot i förhoppningen att bli förlåten för detta missteg som skedde under inflytande av ungdomens obetänksamma rus.

 5. Kavalleliet kan väl sällan vala fel?? Tänk bala på det ”Lätta Kavalleliet”, hulu stol invelkan hava inte detta haft på militäla stlategel och -histoliker!

  Men att ange ”bottox” såsom ett remedi för juvenila tilltag, detta intresserar mig tveklöst! Skulle hr Torstenson finna det – mer eller mindre – angeläget att bli förlåten dessa synder?? Och i så fall, vilken inverkan skulle då ”bottox” ha på själva förlåtandet? Eller månne det skall ses som ett slags synonym
  till flagellantens riskvast?

  För övrigt anser jag att allt som skrives ”Off Topic” i själva verket är som musiken för musan.
  Och ja, apropå musik…
  https://www.youtube.com/watch?v=Kj0Wev5kS-o

  • Om sanningen nu ska fram är kavalleriet alltid bäst och för säkerhets skull är jag både livdragon och livhusar och de sista satt ju på sin tid i Skövde, numer i Karlsborg, så det är ju nästan lika skaraborgskt som Skaraborgs regemente.

   Vad avser bottoxkur så varför inte, å andra sidan finner jag musik av det slag du här bistått oss med väl så föryngrande som någonsin en överdos Bottox. Tack, riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *