Marsviner: Mullineux & Prado Enea & Arcade Fire

Mullineux är en liten, kvalitetsfokuserad och familjeägd producent i hjärtat av Swartland i Sydafrika. Gården är känd för sina strama, eleganta och komplexa viner och har bland annat av den sydafrikanska vinbibeln Platter (2014) förärats titeln ”Winery of the Year”. I senaste upplagan av Platter utsågs också Mullineux Syrah till ”Red Wine of the Year”. Jaja, vi talar sydafrikansk vinnobless här och nu är det oss så väl förunnat att vi kommer att kunna köpa flera av Mullineuxs viner i SverigeMullineux-Syrah framöver. Tre stycken släpps i små mängder på Systembolaget i mars och den första april lanseras ytterligare två i beställningssortimentet. 1 mars(så kallad T6:a): Mullineux Syrah 2012, varunr 99215, 189 sek. 13 mars (så kallade T8:or): Mullineux Schist Syrah 2011, varunr 99333, 599 sek och Mullineux Granite Syrah 2011, varunr 74963, 599 sek. 1 april (i BS): Mullineux White, varunr xxxxx, 179 sek och Mullineux Straw Wine 2012, varunr xxxxx, 199 sek. Tycker ni att de båda jordmånsspecifika vinerna (”Schist” och ”Granite”) är för dyra så passa åtminstone på att prova Mullineux Syrah. Vad det för övrigt gäller de ”jordmånsspecifika”: ta dig råd eller gå ihop med några kompisar och gör en provning där du jämför de båda jordmånerna – en lika god som lärorik och kul provning. Passar också på att tipsa om den alltid lika bra och pålitliga Rioja-klassikern Prado Enea, som släpps i årgången 2005 dem första mars (T 6 = begränsad mängd, 360 but, i litet antal butiker), varunr 95347, 351 sek. Slutligen: den första april lanseras som T 6 Kunde Reserve Century Vines Zinfandel 2011, varunr 99081, 299 sek, ett vin från Sonoma Valley och gården där filmen Bottle Shock, om Chateau Montelena, till stora delar spelades in, en otroligt vacker plats från vilken vi nu får tillfälle att prova det här kraftfulla Zinfandel-vinet gjort på stockar som planterades 1882. Arcade Fire i mars. Arcade Fire i april.

5 svar på ”Marsviner: Mullineux & Prado Enea & Arcade Fire

 1. Hur många flaskor släpps av Mullineux Syrah? Och hur många släpps av ”jordmånsvinerna”?

  • Tror det släpps 900 pannor av Mullineux Syrah och de lär gå åt snabbt. Det här är verkligen högklassigt vin från Sydafrika och många har koll på det.
   ”Schist” och ”Granite” är betydligt dyrare och släpps nog bara i något hundratal buteljer, gissar jag, men bollar det vidare till importören. Lär nog gå åt ganska snabbt också, även om de är dyra.

 2. Hej
  Schist” och ”Granite” lanseras som så kallade webblanseringar den 13 mars och det är bara 48 flaskor som köpts in av Systembolaget så här gäller det nog att hänga på låset. Däremot är det mycket riktigt 900 flaskor av Mullineux Syrah 2012 som släpps imorgon.
  MVH
  Terrific

 3. Det stämmer. Går bara att få tag på via systembolaget.se från och med 13 september.

  Med vänlig hälsning,
  Terrific

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *