Dossier Zinfandel & Robert Fripp

Dossier Zinfandel är en utmärkt dokumentärfilm av Milka Barisic och det kroatiska TV-bolaget HRT. Vi får möta ett flertal forskare och vinodlare i största allmänhet och Carole Meredith i synnerhet, och vi får följa zinfandeldruvans vindlade historia hundratals år tillbaka i tiden, låt vara att druvan då gick under sitt ursprungsnamn crljenak kastelanski eller ändå mer troligt tribidrag eller pribidrag – det där sista låter lite luddigt men crljenak kastelanski, tribidrag och pribidrag är olika namn påRobert Fripp ursprungssorten av vilken primitivo och zinfandel är kloner. Sorten plavac mali, som man länge trodde var zinfandels rätta jag, har visat sig vara en nära släkting men inte mer. Tycker egentligen att sådant här är rena dumheterna och strunt för vintöntarna som verkligen är töntar, men filmen är överraskande nog jättespännande (nåja), sedan kan det för all del bero på att jag i själva verket, mig själv ovetandes, tillhör de nyss nämna tönttöntarna. Äntligen dags för lite husgudsmusik: Robert Fripp, Robert Fripp och Robert Fripp samt Robert Fripp & Brian EnoRobert Fripp & David Sylvian, Robert Fripp & Peter GabrielRobert Fripp & Darryl Hall, Robert Fripp & David Bowie, King Crimson.

6 svar på ”Dossier Zinfandel & Robert Fripp

  1. Så sant som det är sagt. Tycker att denna blogg tar ett stort ansvar i att sprida denna fantastiska gitarrists musik och det manar till efterföljd. Kanske man skulle starta en blogg enkom för detta, fast det kan ju bli aningen nördigt. Ett tips till de som har Spotify, gå in och sök på ”Robert Fripp-Collaborations & Guest Appearances” så finns det ett 80-tal låtar av skiftande slag men mycket riktigt bra. När det gäller Fripp och Crimson så finns de inte med på Spotify för övrigt.

    • En Frippoblogg vore i sanningen något och ju nördigare, desto bättre – har till exempel alltid (nåja nästan) alltid och hela livet undrat vad Fripp använde för strängar på In the wake of poseidon och överhuvudtaget (även på frippotonics) och det kanske kan anses som en aning nördigt även om jag har lite svårt att se det så (men Hustrun, t ex, tycker det är en onödig nördfråga, det framgår tydligt då hon besvarar slika frågor med talande tystnad).
      Tack för Spotify- tipset! Någonstans känns det f ö både naturligt och självklart att Crimson inte finns på Spotify.
      http://youtu.be/tUD7fwiiL4Y

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *