4 svar på ”Fotbolls-VM

  1. Var på Bordeauxresa med munskänkar och en del andra sommaren 98 då Frankrike vann fotbolls VM. Vi hade bokat bord på en liten restaurant nära hotellet samma kväll som VM-finalen – viner t.ex Lafite, d´Yquem och annat smått och gott var på bordet (med en ”bra” vinkällare där man inte uppdaterat priserna på många år). Sommerlien (kyparn) var nervös och gick av och an (såg mer på matchen än hjälpte oss). Jag sa åt honom att Frankrike vinner med 3-0. Hur vet du det sa han – jag är synsk (är det till viss del och har varit bra på ”siffror”). När det var några minuter kvar sa han; ”Det är 2-0, du sa 3-0!”. Vänta bara sa jag. Det tog en minut så gjorde Petit mål (2 av Zidane). Vilket jubel. Kvällen avslutades med mängder med champagne och ”kyparn” (en ung kille) fick sista glaset med Lafite – han grät av glädje – en upplevelse för livet.

    • Tack – fin historia. Ungefär som alla amerikaner minns vad de gjorde när Kennedy sköts och svenskarna vad de gjorde när Ingo vann VM, minns vi (halv)fransoser vad vi gjorde den där magiska söndagen 1998. Ni bidrog helt säkert till att göra ”kyparens” dag extra minnesvärd!

  2. Tillhör de där procenten som inte förstår hysterin med fotbollen, men gläds åt en härlig låt med kul trixande. Finns det några bra viner från Brasilien för övrigt?

    • Bollar den frågan vidare – har dålig koll på Brasilien, men med tanke på allt spännande som händer i landet* och den utveckling som pågår (och hur stort landet är) skulle det förvåna mig om det inte finns ett par bra viner därifrån idag.

      *utöver VM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *