4 svar på ”The Shanes & Reeperbahn

  1. NU…. börjar vi komma i RESONANS. Tack för Shanes-posten. Torra-Rautio var min chef (förskolechef) i 18 år (många härliga år tillsammans, samt 28 år tillsammans med en av hans senare spelkollegor – fantastiskt – mycket jammande på jobbet alltså) och han har berättat mycket (eller ganska lite) om sin karriär som Shanes-trummis. Man kan dock vara avundsjuk på honom för en sak (tre egentligen), 1) Han har spelat förband till The Beatles, 2) Han har hälsat på dem (alla), 3) Han har allas autografer, även John Lennons – de du!! Passar bra till ett glas årgångschampagne (som passar till det mesta).

    • Fantastiskt! Och visst utsågs Rautio till landets bästa trummis vid något tillfälle där under andra delen av sextiotalet?

      • Har faktiskt för mig det. Här får du en annan ”skitkul” historia från min arbetsplats (förskola). ”Torra-Rautio” lämnade kvar (in) ett litet trumset som jag och kollegan Richard (arbets- och spelkompis med mig och Tor-Erik) tog in på vår förskoleavdelning (som redan var full med 5-7 gitarrer, uku-leles, elgitarr/Fender-Stratocaster, ”stå-Bas”, elbas, akustisk bas, elpiano, orgel, synt, mixerbord-8-kanal, studiobandspelare, förstärkare, högtalare, scen, ljusanläggning – har säkert glömt någonting = en ”Musikverkstad” för barn helt enkelt. En flicka, fyra år kom på sitt första besök (inskolning) med sin pappa (aldrig varit på förskola förr), såg trumsetet, tittade på sin pappa och gick dit för att pröva. Hon höll på i fyrtio minuter och gick sedan fram till sin pappa – ”Du kan gå nu” – Världens snabbaste ”inskolning” av ett barn på en förskola – Musiken ”regerar”. Tack för att man får skriva sådana här poster Lars!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *