Vintips: Pinot Noir & Finch

Skrev för en tid sedan att det var slut med vintips på vinifierat och att den som ville få sig till livs slika från undertecknad fick kolla in Lars Gustaf Torstenson på Facebook. Nu har det visat sig att det finns en inte helt oansenlig mängd Facebook-vägrare bland vinifierats hängruntare (HR). Detta gläder så klart vinifierat som också vägrat i det längsta och som även fortsatt tycker att övervakningen både från myndigheter och företag redan är överväldigande som det är och att vardagen redan i alltför stor utsträckning fylls av meningslösa erbjudande riktade till mig sådan jag kartlagts av företaget som sålde informationen. Således kryper vinifierat mer än gärna till korset och låter vintipsen återuppstå. Som vanligt gäller för den som läser dessa att hålla i minnet att vinifierat är kopplad till den svenska importören Terrific Wines, vinklubben Twoson och producenterna Domaine de Brescou (Languedoc), Domaine d’Escapat (Minervois), Hedges Family Estate (Red Mountain), Bodegas Miguel Merino (MDLVX-projektet) (Rioja), Leon Dormido (Rioja), Ästad Vingård (Sverige, Varberg), Abdyika Vinyeard (Strimona Valley) och Jivankin Vineyard (Strimona Valley) samt tillfälliga uppdrag som konsulterande vinmakare även på annat håll. Dagens tips är två pinot noir-viner.1958433_1537837939786534_2002582066810902855_n

Domaine de Brescou ”Pinot Noir” 2011 (det står 2009 på SB:s sajt, men det är 2011 som finns i lager), nr 70587, 98 kr är ett pinot-vin till ett överkomligt pris och det hör inte precis till vanligheterna; lågt pris på ett pinot-vin brukar innebära noll druvkaraktär. Här utlovas tydlig druvkaraktär, samtidigt som det så klart är en viss klasskillnad mellan den här kusinen från landet och stjärnorna i Bourgogne. Har arbetat med att utveckla pinot-vinet vid Brescou sedan 2006 och tycker att vi hittat ganska rätt här – efter fem år… Côtes de Nuits Village Clos de Magny (Dom Jean Féry & Fils), nr 78527, 249 kr, är en riktig goding som jag stötte på i samband med att jag provade vin åt Twoson i Bourgogne i somras. Bra Bourgogne-pinot till ett överkomligt pris. Bra nu, ändå bättre om ett år. Vill i sammanhanget bibringa HR:arna den fascinerande upplysningen att den helsvarta innebandyklubba vinifierat före Frankrike-flytten understundom plägade svinga hette Pinot Noir. Frid över den klubbans minne. Finch.

 

9 svar på ”Vintips: Pinot Noir & Finch

 1. Så här lång tid tog det efter vår första nätkontakt att förstå vad HR står för!
  Har inte vågat fråga !

   • PS den som hävdar att hängruntare är en värsta sortens svengelska har tveklöst rätt i detta och den som påstår att HR lika gärna kan står för Human Resources har också rätt i detta och det smärtar mig, så klart, djupt, att vara så språkligt förtappad.

 2. Hej Lars! Jag tycker tvärtom att du ska ha beröm för att du försvenskar en del engelska uttryck -fortsätta gärna med det!
  En helt annan sak: Har hört förut att en del har haft svårigheter att köpa sommarlådan från Terrific. Träffade igår ytterligare en person som inte fick någon låda och där det på hans beställningssida på SB står att vinerna finns inne. Har ni haft problem med utskick och är dessa i så fall lösta, eller är problemet större än så?

  • Hej Eric, well, eller väl, då kör jag vidare med min svengelska, tack!
   Bollar frågan om sommarlådan vidare till Terrific.

 3. Hej Eric och Lars
  När sommarlådan lanserades i juni så uppstod det ett fel hos vår logistikpartner vilket gjorde att det såg ut som om de beställda lådorna gick ut men så var alltså inte fallet. Detta löstes dock kort därefter och sedan ska det så vitt vi vet fungera att beställa lådan. Jag vet inte när personen i fråga som du träffade försökte beställa lådan men vi kommer kontrollera detta en extra gång så allt fungerar. MVH Terrific

 4. Utmärkt!
  Som ”gammal” facebook-vägrare ser jag hellre vintipsen i detta forum och ingen annat. I annat fall känner jag att jag inte kan ta del av dem…

 5. Som enveten vvfb och lika enveten läsare av vinifierat är jag ytterst tacksam om du då och då kan slänga till oss några vintips. Beträffande vintips så kan du väl be dem på TW att fylla på med lite ”Mera om” vinet Côtes de Nuits Village Clos de Magny (Dom Jean Féry & Fils). Det finns inget där idag, vilket är lite trist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *