Mjölk livsfarligt! Systembolaget & IOGT-NTO får delvis nya uppgifter

Ny forskning visar att mjölk är skadligt och direkt livsfarligt för den som dricker ofta och i stora mängder. Enligt uppgift ser nu därför Folkhälsoinstitutet över möjligheten att låta Systembolaget ta över all försäljning av mjölk.

Det är den så kallade starkmjölken Systembolaget är tänkt att ta över medan mildare varianter av den skadliga drycken, som youghurt, fortsatt skulle få säljas i livsmedelsbutikerna. Andra som med kraft reagerar på de nya forskningsrönen är enligt uppgift IOGT-NTO som nu överväger att även bekämpa mjölkmissbruk – ett missbruk som är särskilt utbrett bland barn och ungdomar, så utbrett att vissa rent av talar om en ungdomsdrog som kan slå ut en hel generation.

Enligt icke bekräftade uppgifter ställer sig Systembolaget positivt till ett utökat sortiment och ett större ansvar för folkhälsan. ”Det här är ett naturligt komplement till vårt alkoholfria sortiment samtidigt som vi tror att vi kan göra mycket för försäljningen av mjölk i storpack som trelitersboxar,” säger en källa som vill vara anonym.

På socialdepartementet vill man för tillfället inte kommentera den uppkomna situationen, men en vanligtvis välunderrättad källa menar att man ser mycket allvarligt på de nya forskningsrönen och att ett mjölkstopp i livsmedelsbutikerna kan vara nära förestående. Samtidigt återstår en del andra frågor att lösa, som ökad mjölksmuggling och näthandel med mjölk i händelse av att Sverige inför strikta regler för mjölkförsäljning, – innehav och – konsumtion. ”Dessutom måste någon form av kontroll av mjölkbönderna till,” säger vinifierats källa på Socialdepartementet.

16 svar på ”Mjölk livsfarligt! Systembolaget & IOGT-NTO får delvis nya uppgifter

 1. Äntligen hemma! Jag har satsat på en revolutionerande mjölkantabus med en icke ringa andel ostlöpe i den tills vidare hemliga innehållsförteckningen.
  Finansieringspartners sökes!

  • Borde vara intressant för en finansiär, låter som en idé det går att mjölka lite pengar ur, i dessa ostadiga tider då många löper risken att välja fel fil redan tidigt i livet.

  • Tur att vinifierat har uppmärksamma och samvetsgranna HR:are – självklart måste i konsekvensens namn bröstmjölk klassas som illegal substans och falla under samma typ av förbud och straff som hembränning och dessutom rimligtvis narkotikahandel då mjölkgivaren så uppenbart förser någon, ett försvarslöst barn dessutom, med den illegala drogen.

 2. Bara att se ordet ”gräddfil” i tryck ger mig rysningar av obehag.

  Men en annan fråga står obesvarad, ehuru den ännu ej är ställd. Så låt då mig kasta första stenen!!

  Mjölktänderna! Hur göra vi med mjölktänderna?

  • Det här är en fråga för den odontologiska vetenskapen att sätta tänderna i, kanske försvinner mjöktänderna när människan inte längre matas med mjölk? Något som f ö gör det lätt att avslöja unga missbrukare såtillvida att mjöktandsbarn s a s avslöjar sig själv, lite som Pinocchio.

   F ö måste vi rimligtvis också radera vissa hjältar ur vår historia, som Folke Filbyter, samt sagofigurer, som Maja Gräddnos.

   • Jag sitter och funderar på om man inte helt enkelt kunde omyndigförklara folk som har mjölktänder?

    Enkelt & Effektivt.

    Förresten är det lika bra att redan nu vänja sig vid att skriva ordet ”Philosophiphie mag.”. Och Filemon, han i Bibeln, kan vi ju döpa om i en namnförslagstävling härstädes! Så får vi bra Press.

    • Omyndigförklara? Lysande! Att ingen redan kommit på det!?

     F ö har du helt rätt: Svenska Akademien m fl har en diger uppgift framför sig då alla Filip, filharmoniker och andra måste skrivas om alternativt få nya namn!

 3. Alldeles underbart skrivet! Glöm inte att mjölkreklamen omedelbart måste totalförbjudas, vinstintresset i mejerinäringen måste bort, den globala mjölkindustrin måste bekämpas och det krävs krafttag mot reseinförseln av mjölkprodukter från övriga EU!

 4. Pingback: Ett gott skratt förlänger livet – här två länktips! | Vintomas blogg

 5. Hur blir det med gårdsförsäljningen? Man vill ju få med sig en liter opastöriserat då och då.

  • Njaee, det kommer nog att gå att fixa hos någon kriminell bonde för gårdsförsäljning i legal mening kan det näppeligen bli fråga om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *