Förbud mot kockar i gubbhattar & dansande skidåkare

Vad som förleder unga män att ta på sig löjliga gubbhattar när de ska till att laga mat i TV under rubriken ”Kockarnas karibiska läckerheter” överlåter vinifierat till någon mer bevandrad i psykolanalysens djupa gruvgångar, däremot är det uppenbart att det här inte går för sig. En TV-tittare ska inte behöva utsättas för unga män som lagar mat iförda löjliga gubbhattar i den arla morgonstunden. vinifierat kräver: förbud mot kockar i gubbhattar!Gubbhatt

Vidare har hittills obekräftade rykten nått vinifierat om att den legendariske skidåkaren Ingemar Stenmark duperats till att delta i Let’s dance. Detta går helt enkelt inte för sig. Ingemar Stenmark ska vara bäst på att dansa nerför pisten, bära en mössa med alarmerande nördvarning och tala i stackato och med meningar som känns långa om de överskrider fyra ord. Kort sagt får inte klassiska ”Dä bar å åk” förvanskas till ”Dä bar å dans”. Det är inte okej. Det strider mot vårt kulturarv. vinifierat kräver att kulturministern agerar snarast och utfärdar förbud mot dansande skidåkare i TV.Stenmarksmössa

Foghat. Fred Astaire. Paul Young. Joe Cocker. Syd Barrett. Samt Bob Hund.

12 svar på ”Förbud mot kockar i gubbhattar & dansande skidåkare

  1. Tack vinifierat för synpunkten om gubbhattar i TV. Detta oskick med löjliga huvudbonader används tyvärr i många sammanhang t ex också i debattprogram, i orkestrar (t ex Augustifamiljen i På Spåret) etc. Håller med om att man inte ska behöva utsättas för dylikt i TV-rutan.

  2. Anmäler för en gångs skull en divergerande uppfattning. Det är inte gubbhattarna som är löjliga. Däremot gäller det att kunna bära upp en sådan utan att se löjlig ut, och det klarar inte gossarna. Dessutom ska sammanhanget vara det rätta, och det är det förvisso inte här. ”Gubbhattar” är till yttermera visso en icke adekvat benämning. Jag, gubbe nästan 70, äger t ex ingen sådan. När jag var ung för 50 år sedan var det korrekt att benämna huvudbonaden så; i dag icke.

    I går såg jag ffg ett helt avsnitt av Let’s dance, blott och enbart för att få se Stenmark dansa. Kan i princip hålla med om att vissa ikoner inte hör hemma där. Nu är han där, och jag har en tidig prognos : I vanlig ordning vinner han hela skiten. Han var något i sammanhanget så ovanligt som elegant.

    • Njae, det är ingen divergerande uppfattning du presenterar här. Gubbar är vanligtvis allt annat än löjliga – låt vara att vissa gubbar var löjliga när de var yngre, men då var de inte gubbar. Inte heller är de så kallade gubbhattarna löjliga. Det blir de först då unga män bär dem medan de lagar mat i TV.

      Vad Stenmark beträffar är det närmast självklart att han kommer vinna Let’s dance. Också. Och han vara ganska elegant redan på den tiden han bar sin alarmerande nördiga mössa.

  3. Då är vi ju i stort sett överens. Små subtila skillnader i åsiktsflödet må ju få förekomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *