Fråga Findus & Bob Hund

Kära Findus,

i Frankrike säljer Du en fryspåse med ”Poêlée Savoyarde”, en slags pytt-i-panna med den klassiska raclettens beståndsdelar: potatis, ost och skinka. På påsen står det att hemmakocken, i det här fallet tillika Gräsänklingskocken, ska hälla upp innehållet direkt i en stekpanna, sätta värmen på mittimellan och värma tio minuter, utan att tillsätta någotPôelée a la Savoyarde ister eller annat stekflott. Nu till mina frågor: Om jag nu gjort som Du säger och resultatet är att allt fastnat i stekpannans botten samtidigt som potatistärningarna fortsatt är frusna i mitten, är det så den här rätten ska vara? Om ja, ska den då ätas direkt från stekpannan? Hur gör man lämpligast för att få loss hela bitarna från stekpannans botten? Sist men inte minst: Hustrun kommer snart hem och som det är nu sitter en massa grejer kvar i stekpannans botten, trots att jag diskat och diskat, och Hustrun är inte att leka med, ersätter Du mot kvitto om jag köper en ny stekpanna innan Hustrun hinner hem (det är Dig hon kommer ge sig på när hon ser stekpannan för det är Ditt recept jag följt)? Ser fram emot ett skyndsamt svar. Hälsa Pettson. Bästa hälsningar Din utsände i gräsänklingskockarnas ömkliga värld av brända aromer, oätlig mat och förstörda stekpannor.

Bob Hund.

2 svar på ”Fråga Findus & Bob Hund

  1. Nu är ju det såhär att påsmat och burkmat av alla de slag i stort är att jämföra med påsviner (menade lådviner) så ett vänskapligt men allvarligt menat råd är att aldrig köpa och framförallt aldrig tillaga slika produkter.
    Det enda undantaget som accepteras då inget tillräckligt bra alternativ finns att tillgå är Bullens Pilsnerkorv som kan och skall värmas direkt i burken, dock skall man inte glömma att öppna locket eftersom det kan ske någon slags oönskad explosion om denna föreskrift inte följs.

    • Tveklöst ligger det något i denna smått ömsinta tillrättavisning och även om det är svårt att se hur Gräsänkligen ska klara sig utan sin skräpmat ska all klokskap som står att finna i den smått ömsinta tillrättavisningen tas under allvarligt övervägande. Samtidigt ska sägas att en gräsänklings-framtid i Bullens tecken inte på något vis känns vare sig besvärlig eller tyngande. Snarare tvärtom. Inte minst som Bullens pilsnerkorv smakar lika bra otillredd som tillredd. Det sistnämnda inte helt betydelselöst för den som vill undvika oväntade explosioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *