Förbud mot German Wings samt Alex Fox

Den som bokar en flight via Lufthansas sajt utgår högst sannolikt från att det som allmänt gäller för Lufthansa och Staralliance också gäller för flighter bokade via Lufthansas egen sajt. Så är det inte. Lufthansa har nämligen ett hittepå-samarbete med ett bolag vid namn German Wings och till skillnad från Lufthansa och sajten som säljer resorna, samarbetar inte German Wings med övriga Staralliance – något den blåsta resenären upptäcker först på flygplatsen, i värsta fall efter att ha dumköat en kvart till SAS/Staralliance bara för att få Alex Foxinformation om att hen väntat förgäves ity German Wings har en egen, lång kö, längre bort. Om resenären nu ändå hinner till sitt plan kan den utgå från att detta är överfullt och att det kort sagt är trångt om stjärterummet medan hjärterummet är än mindre. Ett problem som då blir akut för den som inte fått sig en sittplats tilldelad vid incheckningen (se ovan) är var hen ska sitta. I bästa fall finns det ändå en tom stol, närmast toadörren, längst bak i planet, varmed resenären trots allt kan följa med på flygturen. Dock är det uppenbart att denna obehagliga Ryanair-copycat måste förbjudas, varför vinifierat kräver förbud mot German Wings, detta ostentativa konsumenthån och flygande förolämpning från Tyskland. Alex Fox.

8 svar på ”Förbud mot German Wings samt Alex Fox

  1. Om man håller sig underrättat, är man medveten om att German Wings är ett lågprisbolag. Valet är då den resandes ensak – boka eller boka inte. Samma procedur som i fallet Ryanair.

    • Nu handlar inte detta om att German Wings är ett lågprisbolag med samma standard och förutsättningar som Ryanair utan om att Lufthansa på sin sajt förleder konsumenten att tro att den köper en resa med Lufthansa medan den i själva verket inte kommer att åtnjuta det normala flygbolagets fördelar.

  2. Man kan bara hoppas att den s.k. marknaden slår ut företag av denna typ. Existensberättigandet är klart ifrågasatt!

    • Kan bara instämma i detta. Precis som med andra varor och tjänster finns det en gräns för när billigt blir dyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *