Les Lauzeraies ”LL” Tavel: ny ekologisk årgång

Nu är den nya årgången av det av vinfierat omhuldade rosévinet Les Lauzeraies ”LL” Tavel, nr 2724, 109 sek, ute i butikerna. Nytt är att vinet från och med den nya årgången, 2014, är ekologiskt certifierat. Smakmässigt känner den igen sig som är van vid det här vinets fruktspäckade och mineralunderbyggda stil. Systembolagets smakbeskrivning lyder så här ”Ungdomlig, fruktig smak med inslag av granatäpple, mogna jordgubbar, örter och blodapelsin. Serveras vid cirka 10 C till grillade fiskrätter eller till rätter av ljust kött”. Till det vill vi gärna lägga fisksoppa – en klassiker med det här vinet – och grillad haloumi och dito grönsaker och smakrika sallader.Lauzeraies i sommarskrud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *