LL Tavel ekologiskt!

I och med att det firade rosévinet Les Lauzeraies Tavel – eller LL Tavel som den som inte orkar med helheter säger – om några månader byter årgång ikläder det sig också ett ekologiskt certifikat. Producenten Les Vignerons de Tavel har länge odlat en del av sina väldiga vingårdar ekologiskt men det är först de senaste åren volymerna blivit tillräckligtIMG_0804 stora för att den svenska importören, Terrific Wines, ska känna sig trygg med att ta steget över till en ekologiska sidan. Risken om man gör det för snabbt är att kvaliteten blir lidande. I det här fallet kan vinifierat garantera att så inte är fallet ety er utsände i de ekologiska vingårdarnas grönskande dalar har idag varit och sniffat igenom drösvis med tankar i Tavel och kunnat konstatera att den efterfrågade volymen eko-vin nu med råge uppfyller alla de kvalitetskrav konsumenten har rätt att ställa på ett rosevin för över hundringen och som dessutom påstår sig vara svenskens bästa vän och ett pålitligt val i rosévinsdjungeln där besökaren utsätts för att allt från karaktärslösa blekfisar till låt vara färgrika men också alltför burdusa och otvättade drumlar från världens alla hörn. Les Lauzeraies Tavel, nr 2714, 109 kr (just nu säljs 2013). Blue Murder gör cover på en klassiker. Sist men inte minst: vi har sett alldeles för lite av Robin Trowers grimaser här.IMG_0803

4 svar på ”LL Tavel ekologiskt!

 1. Lars, LL 14 finns faktiskt redan på Systemet. Jag har hunnit dricka flera stycken!
  Känns ”snällare” än 13, därmed lättdrucknare från början (eko eller inte struntar jag i – bara det är gott…).

  • Finns det en annan produkt som heter LL14, menar du? Les Lauzeraies 2014 har helt säkert ännu ej levererats till Sverige, inte ens tappats. Bör nå hyllorna i slutet av maj.
   För övrigt har du helt rätt i att det är smaken som är avgörande!

 2. Jag tror dig. Förklaringen måste vara att de senast levererade 13-flaskorna fått extramärket om guldmedaljen 14 – som jag i min glupska nyfikenhet läste som ÅRGÅNG 14.
  Den – som jag trodde – redan bäriga 14 var alltså i själva verket 13 som nu ”hunnit ikapp” sin bärighet.
  (Om min förklaring också fungerar som ”ursäkt” är en annan sak…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *