Zafferano, Dolceacqua & Peppino di Capri

Enligt somliga är Dolceacqua både viktigast och vackrast bland alla de medeltida byar som hänger på klippavsatserna norr om den liguriska Rivieran, och för alla er som inte tycker att just det är vare sig viktigt eller vackert, kan det kanske vara intressant att veta, att bynZafferano ligger blott tio minuters bilfärd norr om Ventimiglia, där ni kanske befinner er på den väldiga fredagsmarknaden för att snikköpa kopior och beblanda er med sådana som ni, glömska av er egen situation och apparans, betraktar som svettiga och hysteriska turister, och det gör att också ni som lurar varumärkesinnehavarna på grova pengar kan ansluta er till de mer finkulturellt lagda kollegorna i Dolceacqua och sammanstråla med dem på pizzeria Zafferano, belägen på den lilla snedgatan Via Della Liberazione, snett uppPeppino di Capri från huvudgatan längs floden, och här kan ni, utan större åthävor, få er lite antipasti till livs och så klart alla de där rätterna man sedan ska äta i tur och ordning och vi tipsar alldeles särskilt om risotton och höjer våra ögonbryna inför renheten i det enkla, lokala vitskriket på vermentino och ändå mer över renheten och personligheten i inte annars alltid oerhört imponerande firmans Santi rosévin Infinito som klarat resan från Bardolino utan vare sig punkteringar eller rövaröverfall på Po-slätten. Peppino di Capri. Peppino di Capri. Peppino di Capri.

6 svar på ”Zafferano, Dolceacqua & Peppino di Capri

  1. Det lilla åberget Locanda degli Ulivi högst uppe på kammen om man följer vägen genom Dolce Acqua är även den ett litet under av ursprunglighet och med en vidunderlig utsikt över landskapet. Som det brukar: ingen matsedel utan dagens marknad avgör.
    De lokala vinerna på Rossese är som det känns passande till det lokala köket.kan nog ordna fram det tel.nr. som behövs för att försäkra sig om ett bord. Några dd i förväg brukar behövas.

  2. Kan också rekommendera Locanda degli Ulivi, http://www.lalocandadegliulivi.it/
    Ovanför restaurangen ligger ”Colla Bellas höjd”, varifrån man – vid siktigt väder – kunde se Corsika. Numera är det dock aldrig så ”siktigt”. Björnbärssnåren finns kvar, men Näktergalen har vi inte hört trots flera besök. Och vi har heller aldrig sett några nakna damer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *