2015 nytt 2003?

Ska erkännas att det här skrivs en vecka före publiceringen så något oväntat kan ha inträffat under tiden s a s, men om meteofrance.com har rätt har det med undantag för ett tillfälligt åskoväder i vissa regioner fortsatt vara varmt och torrt i hela Frankrike och så har det varit länge nu. Tittar vi bara på södra Frankrike har dagstemperaturerna legat uppemot och runt +30 C sedan början av juni och mellan +35 och 40 C sedan slutet av juni. Även nätterna är varma, alltid över +20 C och ofta uppemot + 25 C. Dessutom är det torrt, mycket torrt. Vi hade en rejäl åskurladdning i mitten av juni och sedan dess ingenting, knappt ens moln på himlen. Visst börjar det lukta 2003 om 2015. Norra Frankrike hade svalare och mer nederbörd än de södra delarna i juni men sedan dess har det varit rejält varmt och torrt – med ovan nämnda åskovädersundantag – på de flesta håll. Såvida inget ovanligt inträffar, som en väldigt sval augusti och september och/eller möjligen osedvanligt mycket nederbörd, kan vi se fram emot ett nytt 2003. Det är vad vinifierat siar – och handen på hjärtat: det krävs ingen Einstein för att komma med den spådomen. Anekdot: avseende de flesta vinområdena i Frankrike, och särskilt i de södra, följde 2003 på ett ganska svalt och nederbördsrikt år, samma sak kommer gälla för 2015. Katrina and The Waves.Meteo France

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *