Förbud mot smygpaprika!

Ett av vår samtids största gissel är den råa paprikan vars råhet endast överträffas av de gemena sällar som inte drar sig för att i såväl öppen dager som bakom de skummaste dimridåer placera ut paprika i alla dess kulörer och särskilt i rött och grönt i största allmänhet och inte minst i ituskurna frallor.IMG_0867Kort sagt kan den ostfrallesugna individen knappt tro sina ögon då den hittar en nästan gammaldags ostfralla i form av en så kallad källarfranska som är så sprängfylld av plastaktig ost att det vattnas både i ögonen och munnen och det är med största svårighet hen medan saliven droppar och skvätter får fram ett sluddrigt ”en ostfralla, tack!”, men döm då om den förvåning och den besvikelse som sänker sig över den ostfralleglada vandraren på livets stig då den, just som den ska sätta tänderna i den himmelska mackan, känner att det osar paprika om den nyss nämnda matbiten!IMG_0867

Fylld av de värsta farhågor en människa kan fyllas av öppnar så den, som det snart ska visa sig, dåraktiga ostfrallefreaken källarfranskan och hittar där en plastaktig ost (check), några gröna kvistar (hm, men låt gå) och… två rejäla bitar röd paprika (panik)! Ett skri av fasa fyller konditoriet! Världen stannar upp! Konditoriets gäster stelnar som vore de stenstoder med höjda ögonbryn, bekymrade rynkor i pannan och gapande munnar! Bilarna utanför konditoriets fönster kör ihop och en masskrocks beklagliga eftermäle ligger strax som ett oönskat, illaluktande täcke av oordning och sordin över den nyss så livliga gatan och trottoaren som gränsar till konditoriets fönster! Människan som sålt den förfärliga tingesten fylld av röd paprika är snart lika röd i fejan som den förkastliga grönsak hen just försökt lura på en naiv ostfralleälskare och hen ser ut att snart explodera av skuld och skam! Kort sagt: det går käpprätt åt helvete!IMG_0869

Innan något ändå värre händer, innan en skyldig och skamlös expedit exploderar och innan oskyldiga konditorigäster som bara gått till fiket för att ta en kopp kaffe stelnar till stenstoder för alltid kräver vinifierat ett omedelbart förbud mot smygpaprika i allmänhet och i ostfrallor i synnerhet! Med tanke på de konsekvenser paprikamissbruk kan leda till ska allt som har med samhällsfaran att göra förbjudas: odling, innehav, försäljning och konsumtion i alla dess former (som den är, i rejäla eller små bitar, som pulver, rå, riven, rökt, kokt, grillad eller stekt). För att inte krångla till det för lagstiftaren förefaller det lämpligt att all inblandning i paprikahantering vilken som ska jämställas med grovt narkotikabrott.IMG_0868

PS Notera hur den förhatliga paprikan förorenat den annars så tilltalande plastaktiga osten och den oostifierade delen av frallan: dess röda osmak finns där som en kletig hälsning från helvetet.

Hellraiser!

4 svar på ”Förbud mot smygpaprika!

  1. Med tanke på att dem har fördärvat din ostfralla med paprika var det inte mer än rätt att även paprikan blev saboterad med att det vita ”grönsaksköttet” inte var bortskuret på ena biten.

    Två fel kompenserar alltid ett fel:)

    • Tack för din hökögiga iakttagelse! Dock: Att någon missat grönsaksköttet innebär bara att felen staplats på varandra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *