Stöd Clotilde Davenne!

En olycka kommer sällan ensam. Tidigare i år drabbades Clotilde Davenne av ett förödande hageloväder (läs här). Nu hotas hennes Bourgogne Blanc i Sverige av avlistning, dvs att Systembolaget slutar sälja det. Skälet är att försäljningen gått ner det senaste året till följd av prishöjningen efter frosten 2013. Det är inte så konstigt om en vara säljer mindre sedan priset höjts, men i det här fallet är vinet fortsatt billigt för sin kvalitet och den nuvarande årgången, 2014, är den bästa Clotilde gjort. Bourgogne Blanc är ett vin som är bra att dricka nu till en väldans massa olika saker och det går att lagra tio år för den som vill det. Nog sagt. Vi kan hjälpa Clotilde i hennes svåra stund genom att dricka hennes Bourgogne Blanc i sommar – ökar försäljningen de kommande månaderna får hon vara kvar i Systembolagets sortiment. Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2014, nr 5562, 127 sek.IMG_1422Så här säger Systembolaget om vinet ”Fruktig, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, citron och mineral. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur.”.

 

6 svar på ”Stöd Clotilde Davenne!

  1. Detta liknar en folkrörelse som när Överstebrännvin skulle försvinna…
    Självklart måste vi stödköpa!!

  2. Självklart! Passar på att stoppa ett par Bourgogne Blanc i källaren bums. Kan gärna slå ett slag för hennes övriga produktioner. Vilken Vinmakare! Hennes Chabli är mycket bra och Saint Bris är otroligt trevlig, Sauv Blanc bara kilometer från Bourgogne med friska Sancerre syror och en elegans som är njutbar! Hylla Clotilde, jag sprider hennes evangelium så ofta jag kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *