Vår bästa glöggköpstid är nu

Glöggkonnässören vet precis vad klockan är slagen idag: det är glöggpremiär och dags att inhandla årets ranson. Varför? undrar den infantila glöggklåparen och får här svar på tal: Jo, därför att nu säljs restlagret från ifjol ut och all välgjord glögg blir bättre med ett års lagring. Ergo: Passa på, handla nu, och låt klåparna köpa de nyss blandade och tappade primörerna om ett par veckor. Mitt köptips är i år som ifjol: Tomtemors Starkvinsglögg, nr 31312, 96 sek (så långt lagret räcker, sedan blir det årets tappning, nr 30746, 96 sek).bildDen här finglöggen görs av ingen mindre än Solveig Sommarström, som var med och kvalitetssäkrade den svenska glöggen redan på 80-talet. Klart hennes egen version är hur bra som helst när hon nu bestämt sig för att göra en egen glögg. Hemligheten? Ett bra basvin, väl avvägd kryddning och skickliga smaklökar.nominerade-dryck-matbloggspNågot från Obscured By Clouds och något från The Endless River samt Rock ’N’ Roll Lullaby och Falling Down.

8 svar på ”Vår bästa glöggköpstid är nu

  1. Går inte att beställa ”Finns inte på lager” är det käcka meddelandet som kommer upp.

    • Har du provat båda beställningsnumren – det kan vara så att fjolårsnumret nu bara gäller buteljer som ev redan finns i butik , pova i så fall nya numret (30746) för då går restlagret ut via det så långt lagret räcker.

  2. Tomtemor var faktiskt med på Systemets glöggprovning 6/10: 31312, 96 kr, 1/11. Ren och klassisk, påminner lite om min andra favorit, Dufvenkrooks Original.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *