Förbud mot bakgrunds-Creep

Poängen med muzzak är att den ska skvala på i godan ro där i bakgrunden, utan att vare sig störa eller göra sig märkvärdig. När muzzaken plötsligt slår över i emotionellt utmanande tongångar är den ett aber för var seriös restaurangbesökare. Kort sagt går det inte att ha seriösa affärsmöten över en matbit om musiken envisas med att stjäla koncentrationen och tårfylla ögonen på den som äter och möter andra i ett försök till samförstånd, avtal och big business.radiohead-creepDet går naturligtvis inte att räkna upp alla låtar som kommer falla under det förbud som regeringen med intill visshet gränsande sannolikhet kommer lagstifta om så det gäller från årsskiftet – dessutom kommer det ny musik hela tiden varför det är omöjligt för lagstiftaren att hänga med där – men för att ge landets dömande instanser en fingervisning om vad som gäller när slika mål kommer dyka upp efter årsskiftet föreslår inte vinifierat ödmjukast utan kräver med emfas ett förbud mot Creep som bakgrundsmusik. Förbudet ska gälla såväl originalet som covers (exempel här och här och här och här och här).

radiohead-creep

Näringsidkare som bryter mot förbudet ska i egen hög person, samt därtill i förekommande fall kollektivt med eventuella målvakter och personal, på anmodan av tårfylld affärsmötesdeltagare eller annan gäst som försatts i en prekär situation på grund av den utmanande musiken, utan dröjesmål gripas och utan föregående rättegång föras till en allmän plats där den ska hållas vaken i 48 timmar varefter pinsamt sliskig musik ska spelas så de kriminella elementen faller i offentlig gråt under en tid som inte får understiga 45 minuter (näringsidkaren), 33 minuter (personal) respektive 78 minuter (målvakter samt näringsidkare och personal som visslat en munter trudilutt eller på annat vis gjort motstånd i samband med gripandet).

5 svar på ”Förbud mot bakgrunds-Creep

 1. Musik påverkar synapserna i våra neurala nätverk så att olika delar av ”associationsbiblioteket” för smaker och aromer öppnas. Tonföljd, tonart och växlingar, struktur mm påverkar vår upplevelse av impulserna från receptorer i mun- och i näshålan. Tydligast blir detta med naturviner som inte är smak- och arommanipulerade av laboratoriejäst och kemikalier.
  Naturvinsentusiaster har forskat om detta och bl.a. funnit att Leibestraum av Franz Liszt ökar njutningen av naturviner baserade på Cabernet Sauvignon och Nero d´Avola. Eleganta viner som Blanquette de Limoux njuts bäst till tonerna av Beethovens Für Elise.
  Lars – kanske skulle man ordna en blindprovning för att verifiera min empiriska hypotes?

  • Det är väl en bra idé om du ordnar en blindprovning för att gå till botten med saker och ting.

   För övrigt är det sedan länge också känt att alkohol i rimliga mängder i kombination med musik får höfterna att rulla och fötterna att dansa på en del, och tydligen kan detta påverkas av såväl typen av alkohol/vin som valet av musik. Även detta bör så klart studeras mer ingående. Kanske KTH i samarbete med KI, Musikhögskolan och Systembolaget kan vara intresserade av ta detta vidare?

 2. Skönt att det finns oegennyttiga människor som tar tag i just det emotionella muzzakträsket!

  Asså, nu är det så här, egendomligt nog, att jag blir upphetsad och bryter ut i rodnad och svettningar när jag känner doften av bränd Castrol R. Kan man inte tänka sig att det ovan nämnda förbudet även omfattar nyss nämnda brända doft? Det här är ett problem ehuru litet. Jag känner att jag kan begå vilka skamlösa brott som helst ”under the influence”. Det finns säkert många med mig som skulle hälsa ett extensivt förbud med glädje!
  Rent lagtekniskt kanske man kunde införa en bisats alldeles efter ”Muzzak” resp. ”Creeps” lydande sålunda- ”samt även objekt, som senare kan komma att specificeras.”

  • Hm, ehuru i största allmänhet en ivrig förbudsivrare har vi vissa problem med just det förbudet ity, frågar vi oss, hur ska räserbilarna då smörjas? Skulle inte detta innebära ett hårt slag mot sporter vi håller högt och ärar?
   Nåväl, om det likväl är så att de nyss nämnda åkdonen och tävlingarna inte menligt skulle påverkas av ett förbudstillägg enligt yrkandet ovan ställer vi oss givetvis bakom detta och är redo att driva frågan för fulla spjäll och så att gummit ryker. Vi vill framförallt bistå en HR då denne vill undvika att begå skamlösa brott eller på annat vis görs narr av sig själv: vinifierat står givetvis bakom dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *