Andrea Mullineux Winemaker of the Year

Kollegan Andrea Mullineux har av amerikanska Wine Enthusiast utsetts till ”Winemaker of the Year”. Detta för de fantastiska viner hon gör och därför att hon tillsammans med maken Chris varit med och förvandlat bulkvinsområdet Swartland till hetaste hett i Sydfafrika, och det på bara ett drygt decennium.andrea-mullineuxNär Andrea nu får det här amerikanska priset är det ett uttryck för att hennes rykte idag vida nått utanför (nya) hemlandets gränser – noterbart är kanske att Andrea föddes, växte upp och utbildade sig i Kalifornien; i Sydafrika hamnade hon sedan hon och Chris träffats i franska Rhônedalen, där båda befann sig för förkovrans skull – och att sydafrikanska vinbibeln Platter’s Guide varit rätt på det då den vid ett flertal tillfällen på senare år utsett Mullineux till Sydafrikas bästa producent och flera av Andreas viner till bäst i sin klass. vinifierat faller in i hyllningskören: Grattis, Andrea!

Klicka här så hittar du Andreas viner i Sverige!

2 svar på ”Andrea Mullineux Winemaker of the Year

 1. Hej igen!

  Jo, vi har några flaskor av Vina Soledad och några av dem har nu legat ett tag.

  I helgen öppnade vi en butelj och (minnet kan svikta) men jag tyckte att syran var mindre men desto mer fet/smöraktig (hoppas du förstår vad jag menar) jämfört med när jag fick hem dem.

  Är det en naturlig utveckling på det vinet?

  Tackar ödmjukast på förhand
  Marcus

  • Hej,

   nja, det kan vara minnet som sviktar lite, men! även om det här vinet är väl utvecklat efter alla åren på fat ändrar det sig likväl en del med lagring på flaska (och det håller väldigt länge…) och det du beskriver kan vara fråga om mer mognadskaraktär – tror vi får återkomma när du i sinom tid öppnat ytterligare en flaska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *