Gör din egen vägkrog hemma!

Idag ska vi i Köksskolan lära oss att återskapa den omisskännliga känslan av vägkrog hemma i vårt eget kök! Många blir säkert inte bara uppspelta av detta utan också en aning ängsliga: Hur i hela fridens namn kan man återskapa äkta vägkrogskänsla i det egna köket? Svaret är att det inte är snutet ur näven, men den som in i minsta detalj följer anvisningarna nedan kommer att lyckas, och om du känner dig orolig mitt under pågående procedur: Kom ihåg att du har en mästerkock vid din sida!img_2340Så här gör du för att skapa din egen vägkrog:

1.Ställ en stor stekpanna på spisen.

2.Dra på maximal värme.

3.Häll rikligt med matolja i pannan.

4.Skiva snabbt som ögat lite redan kokt potatis som du hittar i kylskåpet och släng potatisbitarna i pannan.

5.Plocka fram ett bacon-paket som du också hittar i kylen, öppna det och lägg baconbitarna i pannan, tillsammans med potatisen. Låt sjuda.

6.Knäck två ägg, ett i taget, och placera innehållet, helst utan skalrester, i pannan, sjud tillsammans med potatisen och baconet.

7.När det börjar lukta vägkrog ställer du fram tallrikar, bestick och glas på köksbordet. Dekorera med en flaska pilsner.

8.När Hustrun (Maken i förekommande fall) kommer hem, gör som hen säger och sätt på köksfläkten och öppna ett fönster.

9.Klart att servera!

Musik!

4 svar på ”Gör din egen vägkrog hemma!

  1. Låter jättegott, finns bara en liten risk att punkt 8 kompletteras med ”Släng maten i soporna” därmed utgår ju punkt 9, alternativt ersätts med ”drick pilsnern”

    • Göran, det här handlar inte om bränd mat och oaptitliga mängder stekflott, det här handlar om stolthet, självklart slängs inget. Däremot må det låta jättegott men det är det inte.

  2. Nej, nej, nej Lars. Nej och åter nej. Utan brunsås på anrättningen samt HP-sås på bordet så kommer den där känslan aldrig att infinna sig.

    • Sant! Men det fanns ingen brunsåspåse att finna i köksenvirongerna och inte heller någon flaska HP. Får jag göra om lovar jag göra rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *