6 svar på ”Frihet

 1. Lyckades bärga några 2014! Ser nu fram emot införskaffande av dito 2015 för en kort vertikal i Bourgognebacken.

  • Kul – det är alltid intressant med vertikaler av viner från konsekvent skickliga vinmakare, inte minst för att förstå varje årgångs kärna. Tror och hoppas att du inte ska bli besviken på Clotildes BB från 14 respektive 15…

 2. Jag måste tyvärr inflika i dem filosofiska funderingarna med en vinfråga till den initierade.

  Vi har alltid en flaska Juliusspital hemma. Givetvis för att dem göra goda produkter men en annan stark faktor är att vinsten bland annat plöjs ner i ett ålderdomshem som stiftelsen äger.
  Man blir tårögd i dessa cyniska tider.

  Vet du fler vinmakare/stiftelser som agerar på liknande vis?

  • Det finns många exempel, både i det lilla och det stora. Kanske är det mest kända exemplet Hospices de Beaune, en mycket spännande och lång historia av välgörenhet: https://en.wikipedia.org/wiki/Hospices_de_Beaune

   PS sedan finns det förstås en del moderna, mindre roliga exempel där välgörenheten och/eller självgoda överord om den egna ekologiska förträffligheten går hand i hand med marknadsföringen av producenten/produkten – billiga poäng som tyvärr ofta går hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *