Nazisterna & förintelsen

Rent krasst är iscensättningen av Förintelsen en av få saker nazisterna lyckades med då de var vid makten 1933 – 1945. Deras samhällsbygge gick åt skogen. Kriget likaså. Men de var riktigt framgångsrika med att en masse döda judar, homosexuella, journalister, handikappade, satiriker, romer, intellektuella, slaver, kommunister, dekadenta konstnärer, liberaler och andra enligt deras ideologi oönskade element. Med andra ord tog de handfast tag i judekonspirationen, rensade samhället från svaga, dekadenta och landsförrädiska inslag och försökte högst medvetet bygga en ny ljusnande framtid i enlighet med sina grundläggande idéer. Så varför förnekar så många nazister detta?Och förnekar de inte detta framgångsrika genomförande av sin politik menar de att antalet dödade är kraftigt överdrivet som om folk i allmänhet bryr sig om huruvida det var en miljon eller sex miljoner judar eller om det var en miljon eller åtta miljoner övriga offer som togs av daga i läger, via massavrättningar på fältet och på andra mer eller mindre sinnrika och effektiva vis. Poängen är att det gjordes. Och det var effektivt. Något att vara stolt över för den som står bakom den på rasbiologi, nationalism och judekonspirationer byggda ideologin nazism.I själv verket borde Förintelsen, vid sidan om de av Hugo Boss tillverkade uniformerna, vara nazisternas starkaste argument för att vinna anhängare. ”Titta! Det här lyckades vi med!” kan de säga och för en stund få den politiskt famlande varelsen de vill knyta till sig att glömma det gigantiska debaclet Tredje riket och att partiföreträdarna på 1930- och 40-talen lät sig ledas av en tablettmissbrukande och verklighetsfrämmande individ som körde armén i diket, sköt den egna flottan i sank och svek sina soldater å det grövsta. Att han och hans omgivning dessutom i namn av nationalismen lyckades rasera sitt land fullständigt kan också utgöra ett litet aber då nynazisterna försöker vinna anhängare. Så varför förneka Förintelsen? Rent krasst måste väl historierevisionisterna tillika förintelseförnekarna vara att betrakta som nazistförrädare och Förintelsen som nazisternas främsta argument för att visa att de är handlingskraftiga och står vid sitt ord?

Något helt annat: Green is the colour, om vi får tro den skäre Floyd. Bonus: Fat Old Sun/Good Morning Folks.

4 svar på ”Nazisterna & förintelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *