Kockskolan: Kalvsylta

Idag ska vi lära oss sylta. Men vi ska inte tala vilken sylta som helst, vi ska tala om kalvsylta. Det här behöver Du: Ett kalvhuvud med hals, kalvlägg och fötter, hjärta och lungor, vatten, salt, lageblad, kryddpepparkorn, malen ingefära och malen vitpeppar. Gör så här:

Låt jäsa. Klart. Servera!

Köksmusik!

4 svar på ”Kockskolan: Kalvsylta

  1. Perfekt! I min lokala Konsumbutik såg jag att de hade extrapris på kalvhuvuden, 10 st för 100 kr. Fanns även pundhuvuden, men de var för dyra…

    • Utmärkt, tack för tipset, då gäller det att skynda till Coop innan kalvhuvudena tar slut!

      Vad gäller pundhuvudena vet vi garvade kockar av bitter erfarenhet att de duger bättre till slarvsylta än kalvsylta i och med att de i likhet med kålhuvudena inte har någon hjärna som går att plocka ut sedan huvudet kluvits, varför receptet inte fungerar utan tvärtom ställer kocken rådvill och handlingsförlamad.

  2. Passar det med Grappa (Fransk) till detta, eller skall man dra i sig en halvbutelj innan man börjar laga mat tror du?

    • Tror det är bra att dra i sig en halva innan man börjar laga mat. Till maten passar för övrigt en calva bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *