Förbud mot lortsökande skor

Tidigare har här påtalats det ansvarslösa sätt på vilket skamlösa skotillverkare och förfärliga försäljare pådyvlar intet ont anande joggare oinkörda och därmed opålitliga skor. Av självklara skäl har vinifierat, denna den lilla människans bästa vän, både uppmanat riksdagen att snarast införa ett förbud och, utan att kräva vare sig kungamedalj eller konsultarvode, utarbetat ett förslag på lämpliga straff för den som bryter mot det nya förbudet. Tyvärr måste vi idag också kräva förbud mot lortsökande skor.

Kort sagt: skor som lurar den ouppmärksamme löparen att tro att hundlort är röksvamp och drar med sin sirensång den nyss nämnde mot lorten och får denne att med barnslig förtjusning och i ett fåfängt försök att återuppleva en kort stund barndom trampa på lorten i tron att det är en röksvamp, sådana skor ska bara förbjudas!

Nu kan någon invända att inget av det där kan vara skornas fel. Snarare sitter det i löparens omogna hjärna. Detta går inte att förneka, varför straffet för att trampa i en hundlort i den outsägligt fåniga och omogna tron att det är en röksvamp snarare ska drabba löparen själv. Då, å andra sidan, det torde vara straff nog med den olust som ligger i att inse att röksvampen är en gigantisk hundlort och den skam som kommer av att springa omkring med rejält nedlortade, nyinköpta skor, ska inte ytterligare påföljder utdömas.

8 svar på ”Förbud mot lortsökande skor

 1. Ingen ände på eländet tycks det. Kanske var det tur att du hade skorna på. Tänk tanken att barfota skutta runt och klämma en lömsk falsk röksvamp mellan tårna.

   • En zappalog har hittat följande ej utgivna strof: ”Watch out where the huskys sit don’t you step into that sh*t”.

     • Det är inte så att herrn, eller herrarna funderat på att sämda sina välljudande strofer till Grönköpings renomerade ”propeller”?
      Eller är detta kanske precis vad herrarna sedan länge ägnat sig åt?

 2. Tack för uppslaget, Matts! Måste erkänna att jag inte läst Grönköpings veckoblad på åratal, vilket är en stor skam då jag dels kommer från Hjo/Grönköping, dels till del blev upplärd av den i sammanhanget legendariske Sajmon. Vet m a o inte riktigt vad ”propellern” är, men ska ta reda på det och skulle några av texterna härifrån passa in där och om de är välkomna (såklart) så vore det minst trevligt om tycke kunde uppstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *