TV-kockens Jultortellini

(Hurtfrisk intro-muzak) Välkomna! Välkomna! (Text i nederkanten: ”TV-kocken Lars ordnar julbordet”) Det lackar mot jul! (Den hurtfriska muzaken övergår i smetig jul-muzak, där älskade julsånger står att känna igen för den som tar sig igenom det halvhöga tempots sirap) Och därför ska vi göra något riktigt gott till julbordet! Vi ska göra härliga jul-tortellini! Och till det lite kanel och lite socker och lite risgryn och lite julskinka! Det fina med det här är att det enda du behöver är lite härlig julmust och lite frasig påstortellini och lite ketchup och lite härligt nykokt skinka från Mamma Scan och smakrik senap och allt det, allt!, finns i snabbköpet om hörnet! Och där finns kanel och socker också! Redo?! Då kör vi! (Musiken ökar i volym och tempo för en liten stund för att få alla med sig)Öppna påsen! Häll innehållet i en kastrull med vatten! Koka en stund! När tortellinin faller isär är de överkokta! Häll upp tortelliniröran i en terrin! Tillsätt julröd ketchup! Plocka en skinkbit från skinkpaketet och lägg det på ett fat! Smeta på senap! Den som vill få ändå mer jul tillsätter kanel och socker och äter jultortellinin med grötsleven! God jul! (Text: ”Receptet finns på tevekocken.se”)(Ny text i rutans nederkant: Dryckestips: Billig och obalanserad prosecco och dyrt naturvin som är rejält funky och orent – använd vid behov julmust som groggvirke.)

Låt muzaken förgylla julen!!

4 svar på ”TV-kockens Jultortellini

  1. Detta låter spännande
    Funderar allvarligt på att byta ut den Egna inlagda sillen, de egengjorda Korvarna, Syltan, Gravade laxen, Janssons Frestelse och den på egen hand griljerade skinkan mot den föreslagna menyn. Men dryckestipset går jag inte på.

    (Jag bara skojar någon sylta har jag inte gjort för det är äckligt)

    • Okej, jag går med på att byta. Och dryckestipsen i inlägget suger så dem bortser vi från, ett misstag i arbetet, den mänskliga faktorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *