Systembolaget lanserar folklig Romanée Conti

Efter de bråk som uppstått kring det fåtal buteljer ”Romanée Conti” som Systembolaget varje år får sälja, har monopolet bestämt sig för att ge folket det folket vill ha, det vill säga Romanée Conti. I samband med nyhetssläppet 1 juni i år lanseras därför Romanée Conti på trelitersbox. Vinet har tagits fram av den svenska importören ”True & Authentic Wines” och görs på en bas av italiensk primitivo.

-På det här viset kommer alla som vill köpa Romanée Conti kunna göra det, förutsatt att de är äldre än 20 år och någorlunda nyktra, kommenterar Systembolagets VD Magdalena Gerger. Priset på den nya Romanée Conti-boxen kommer hamna på 179 kronor och vinet kommer att finnas i monopolets samtliga butiker. Vinet är ekologiskt.

3 svar på ”Systembolaget lanserar folklig Romanée Conti

  1. I en kommentar till nyheten om Romanée Conti-boxen uppger Slim Stekarfrilla, Product manager på True & Authentic Wines, att han blindtestat boxen mot det franska originalet och han föredrar boxen nio av tio ggr i de egna testerna (& den 10e gången var han förkyld, säger han).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *