Liderlige Liedholm & sotarens Fu fru

Sistlidna lördag avled den liderlige Liedholm inte som det sägs i en lid men väl hemmavid. Han strök omkring tills han strök med en dag då han stod och strök i sitt kök. Det viskas att sotaren Fu såg allt när han viskade Liedholms skorsten ren. Tydligen berättade sotaren det för sin fru som tillredde sotare när sotaren kom hem klockan fem. ”Jaha, och hur mycket kostade sotarna?” frågade sotaren Fu som i likhet med sin fru gärna åt räkost och påkostad råkost till frukost. ”Ett ringa pris och jag prisar den liderlige Liedholm för det,” svarade sotarens Fu fru i ett nu, ”han gav mig sotarna mot några prisar snus och lite sus och dus i hans hus. Tror det suset och duset i huset fick liderlige Liedholm att avlida nyss lidna lördag när han stod och strök i sitt kök efter att ha strukit omkring som en strykarkatt vareviga natt.”     

Musik. Musik. Musik.

7 svar på ”Liderlige Liedholm & sotarens Fu fru

    • Nej, det är det som är problemet, måste ta mig an långtidstestet snart igen, annars blir det lätt såhär…

  1. Härligt att du kör ut ”Red” med King Crimson… gammal favorit med Jon Wetton på bas/röst (har rätt många originalvinyler – vem vet vilka de var?). Saknade dock ”21 Century Schizoid man”… och långtidstest… vi kör på…

    • Har du koll på att KC är ute och turnerar sedan några år? Har sett dem varje år de senaste fem åren eller så. Senast i somras i Juan-les-Pins, fruktansvärt bra. Ingen Wetton eller Lake förstås, men väl Fripp, Levin och Collins t ex… Här har du 21 st med Lake från originalsättningen https://www.youtube.com/watch?v=MM_G0IRLEx4 Och här har du Starless med gänget som är ute och turnerar just nu https://www.youtube.com/watch?v=FhKJgqxNDD8

      • Javisst. Vinyl is da shit. Skötte vinylförsäljningen på Domus i Luleå under några år (sjuttiotalet) och som jag härjade. Fixade klassisk musik från Sovjet (om ungdomar har hört talas om den staten) – läckra inspelningar och lyxiga konvolut och körde ut flera tusen ”cut out” via Play Musik (sålde mest på bensinmackar) så ett tag sålde vi mest skivor i landet! En närmast omöjlig uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *