Stoppa äggkverulanterna!

Det här med att folk tror att de har rätt att gnälla å det grövsta över hur äggen är kokta… den rätten har de inte. Till att börja med kan den som äggkverulerar koka sina egna ägg och vad mer är, är att den som trots det nyss sagda äggkverulerar, må det sedan vara över egenkokta ägg eller sådana som kokats på entreprenad, ska kunna ådömas hemska straff både av samhället inrättade och kontrollerade domstolar och ambulerande folkdomstolar och hastigt på- och hopkomna lynchmobbar. På grund av det där sista kan straffen för äggkverulering inte närmare preciseras än att vi här talar om spontana och säkerligen rättvisa straff framvuxna ur den upprörda folksjälen och exekverade med lynchmobbens sedvanliga pedanteri.

Äggmusik. Äggmusik. Äggmusik. Äggmusik. Äggmusik.

12 svar på ”Stoppa äggkverulanterna!

  1. Men är du alldeles från vettet, karl?!?!? Det löper ju ett krondike av rent kosmiska dimensioner mellan de råa själar, vilka förmå äta hårdkokta ägg, och de förfinade gentlemän och ladies, vilka rätt uppfattat Tingens Eviga Ordning och blott låter sig nöja med korrekt anrättade OCH tempererade ägg!
    Nu blev jag besviken på dig, Laurentius!!!

    • Käre Montanus, Låt mig först av allt säga att det gläder mig att Du tycks vara tillbaka i god form. Vad gäller äggeriet har Du naturligtvis rätt i allt det Du säger, och det är just det detta handlar om: Var och en för sig själv när det kommer till äggeri på det att ingen, ingen, kan kverulera över någon annan än sig själv.

    • Nej, det är inte alla som kan koka ägg på det viset, men träning ger färdighet så ge inte upp.

    • Gå upp tidigt i ottan. Kör armhävningar, sit ups och yoga. Sjung därefter upp dig. När tonerna sitter som de ska och hela huset är vaket är det dags att beträda köksenvirongerna (de tidigare övningarna skedde i sovrummet). Där tar du fram en lämplig gryta, fyller den med kranvatten och sätter den på en platta som du också sätter på. När vattnet börjar koka (då det bubblar) släpper du ner ett ägg i vattnet. Här får du inte mesa ur och ”sänka ner” ägget, nej, det är viktigt att det smått brutalt släpps ner, gärna med en liten skjuts så det så att säga klonkar till då det möter grytans botten för att strax muntert hoppa upp och ner i en rytmisk dans till bubblorna som, som redan nämnts, uppstår då vattnet kokar. Behåll värmen på max så kokningen inte avtar. Gör du allt detta kommer snart en vackert vit färg sprida sig i vattnet så din gryta inte kommer bli olik den vackra och förunderliga på min bild.

  2. Tack, den första delen av tipset, fram till ”släpper du ner ett ägg….” gör jag redan varje morgon, så detta blir ju bara att ”knyta ihop säcken” för en fulländad frukost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *