Idag ska vi lära oss dels att råsteka potatis, dels att göra knapriga potatissnacks.
- Ställ en stekpanna på en platta på spisen. Starta plattan. Sätt med ratten för ändamålet på spisen på hög värme.
- Klicka i smör i pannan och häll för säkerhets skull olivolja i den också. Det är viktigt att potatisen inte går torr.
- Skiva snabbt som ögat några potatisar avsedda att bli råstekt potatis. Gör detta med en kniv och på en skärbräda.
- Kasta potatisen i pannan. Låt steka. Rör då och då om i pannan.
- När potatisen är gyllenbrun, fiska upp den ur oljan och smörsåsen. Klart!Den som vill skapa ett mumsigt och knaprigt potatissnacks till aperitifen eller kanske till barnens fredgasmys låter bara den råstekta potatisen ligga kvar lite längre och väntar med att fiska upp den tills den antagit en brun färg med svarta kanter. Låt svalna och stelna ordentligt innan den serveras. Den som vill piffa upp snacksen och göra den mer personlig kan med fördel krydda rikligt med Aromat.
vinifierats köksskola – den moderna kockens carl butler!
Vi tar en repa på Reeperbahn samt lyssnar på lite Olle Ljungström och Dan Sundquist.
Dela “Kökskolan: råstekt potatis & knaprigt potatissnacks” på Twitter
Kasta i potatisen!? Vad använder du för skyddsutrustning? Klassisk gubbrynja? Heltäckande stänkskydd? Förövrigt låter det mumsigt, så att man vill kasta i sig potatisen. 🙂
Låt mig svara så här https://vinifierat.se/2015/08/07/koksskolan-gor-ont-vara-plura/
Visst, så är det och så slipper man få fettfläckar på finskjortan. Beträffande nomineringar till diverse Bästa av, borde inte Bästa Musikblogg och Bäst Bokblogg ligga nära till hands.
Tack, jo, jag tycker ju det…
Det är ju det jag alltid trott – du KAN ju faktiskt det här med mat! God potatis, salt och krispig… vänta nu, hur var det med saltet sa du?
Oh, salt går så bra såå att avsluta anrättningen med, men prova gärna Aromat denna Gräsänklingskockens nyfunna vän.