Perez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon 2010

Den första årgången, 2009, som släpptes i Sverige från höghöjdsappellationen Maipo Andes, kom från ett relativt varmt år. När ett årgångsbyte nu sker gäller motsatsen: 2010 var ett relativt svalt år, även för en höghöjdsappellation. Resultatet ser vi i form av en ”nyanserad, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kaffe, mynta, mörk choklad och örter”, för att citera Systembolaget. Tilläggas bör, att svalkan och höjden ger vinet en snygg struktur som inte är helt ursprungstypisk för Chile. Passar bra till allt från tacos via grillat till prinskorv och makaroner. Andra om 2010.  Inhandlas här. Se även det här inlägget.

4 svar på ”Perez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon 2010

  1. 2009:an var/är definitivt mkt god. Ska bli spännande att prova nästa år då. Ska också ge mig ut på jakt efter Tavel årgång 2011, får se om den har hunnit ut till bolaget än.

    • Kul att följer tipsen här på vinifierat! Förhoppningsvis tycker du bättre om 11 Lauzeraies än 10, som du inte var helt övertygad om (?), och minst lika bra om 10 som 09 PC reserva.

  2. Drack Perez Cruz i helgen tillsammans med rotfruktsterrin, fläskfilé, konjaksås och kanelstekta äpplen. Vinet (och maten) var en ren fröjd och samtliga runt bordet var överens om detta. I vår stad är PC redan slut på bolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *