Thai, tacos & vin

Enligt en undersökning gjord av Rikskuponger i samarbete med SIFO har svenskarnas lunchvanor avsevärt ändrats under de senaste tio åren. Då vara pastan favorit, idag är det thai som gäller. Kvinnor äter gärna sallad och män raggmunk. Hade man även kollat middagsvanorna kan man anta, att tacos hamnat högt på listan över vad svenskarna äter fredag kväll. vinifierat dricker nu gärna öl till thai – låt vara att thai är ett vitt begrepp och att det finns viner, kanske framförallt vita och rosa, som fungerar bra i sammanhanget, men ändå. Till tacos däremot har vinifierat redan slagit fast att man kan dra till med något smakrikt, okomplicerat som El Rey Old Vine Garnacha – se tidigare inlägg.

5 svar på ”Thai, tacos & vin

  1. El Rey i all ära, men min fråga rör ett annat vin: Léon Dormido. Skulle idag gå in och beställa en av sorterna (den för 139/149 kr någonting), men det gick inte. Enbart vinerna för 59 resp 89 gick att beställa. Kommer ”mitt” Léon Dormido att komma in igen???

  2. Hej Kajsa, Lars och alla andra
    Leon Dormido Rioja 2007 (som också ibland går under namnet ”vingårdsvinet” eftersom druvorna kommer från vingården Mendiguerra i Briones) var en tillfällig listning på Systembolaget under sommaren 2012. Vi fick ett fantastiskt mottagande och vinet sålde slut tre gånger om och till sist hade vi tagit hela produktionen hos producenten.

    Vinet finns därför inte längre att få tag på förutom på ett fåtal Systembolagsbutiker där man kan hitta en ströflaska eller två. Vi hoppas naturligtvis att vi ska få möjlighet att lansera nästa årgång av den också och vi får helt enkelt be att få återkomma i ärendet när vi vet mer.
    MVH
    Terrific Wines

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *