Reklamavbrott: Vinklubb, Rosé & pausmusik

Cuvée l´Annonciade

Det är det rosa som gäller, eller har du inte fattat att det är vår?

Enligt en vanligtvis välunderrättad källa har nu det i ett tidigare reklamavbrottsinlägg nämnda, nya, klassiska och med tanke på ursprung och utstyrsel, snorbilliga rosévinet ”L Annonciade” kommit in i Systembolagets lager, inhandlas via BS. Samtidigt meddelar samma källa som i förra satsens inledning, att årets första paket i Terrific Wines Club nu är redo för leverans. Lite senare än tänkt, men det beror på att kartongen som används uppgraderats och det krävdes, tro det eller ej, import från Frankrike för att komma till rätta med det problemet. Ni som redan är medlemmar kommer få besked om det direkt från källan och direkt till er. Ni som inte är medlemmar ska veta att ni inte förbinder er till något genom att bli medlemmar i den här klubben. Däremot får ni fyra gånger om året ett erbjudande om köpa en låda med blandade viner, inalles tolv pannor, för cirka 1500 sek. På köpet medföljer tips på lämplig mat till vinerna och, påpassligt nog, recept på denna mat. Vill för nervöst lagda hängruntare understryka att även om jag är med och väljer ut vinerna till klubbens lådor har jag inget att göra med matval och recept. Här kan man bli medlem. Lämplig musik denna romska dag.

4 svar på ”Reklamavbrott: Vinklubb, Rosé & pausmusik

 1. Kul du gillar Clotildes Crémant de Bourgogne, en krispig snygging.
  Nya lådan innehåller just Clotildes Saint Bris 2011 (Sauvignon Blanc från Chablis), Quimta do Pinto 2008 (med den spännande mixen Arinto, Antão Vaz, Fernão Pires, Roussanne, Marsanne och Viognier), Monte da Peceguina Red 2010 (vardagsvinet från portugisiska topproducenten Malhandinha Nova) och Melipal Blend 2009 (en ny blend – Malbec, Petit verdot och Cabernet franc – från unga, spännande, rena Melipal i Mendoza).
  Nästa låda kommer redan i juni så vila inte på hanen…

 2. Kommer det att finnas en beskrivning eller dylikt med i vinlådan som talar om när i mognadsprocessen vinerna är bäst att dricka?

  • Tror en beskrivning finns med i lådan medan mer info kommer att finnas via datorn. Dock, om du vill ha min uppskattning, så är de båda vita redo att dricka nu i år, men om du glömmer bort några flaskor till nästa år gör det ingenting. Båda röda går också bra att dricka i år – Melipal kräver dock en rejäl köttbit, eller vegetarisk motsvarighet, från grillen i sommar. Malhandinha håller flera år framåt, men ändrar öppnar sig nog inte mer. Melipal utvecklas uppskattningsvis under de tre kommande åren (normal källartemp, alltså 12 – 16+) och håller längre. Mitt råd: drick samtliga 2013-14 utom möjligen Melipal som du kan spara längre om du tycker det är kul att ligga på vinet ett tag och/eller tycker om mognare viner.
   Clotildes St Bris håller f ö fantastiskt bra i öppnat skick, du kan låta den stå i kylen flera dagar efter att du öppnat den, ändrar stilen lite men är fortsatt god.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *