Ny genialisk & diktatorisk plan för ett mer sofistikerat Vinsverige

Då och då får vinifieratredaktörens tangentbord för sig att hacka ur sig diverse synpunkter och idéer rörande Systembolagets utbud och sortimentspolitik. Idéer som kan tyckas tokiga, ointressanta och, inte minst, föga efterfrågade, men som HR:en insett är allt detta synnerligen klokt och intressant och möjligare än det i förstone kan verka. I enlighet med det nyss sagda kommer här ytterligare en idé för hur Systembolaget ska agera utifrån ett folkhälsoperspektiv och frankt och resolut strunta i att mätta, i förekommande fall, sina egna, somliga producenters, vissa importörers och, i undantagsfall, missledda konsumenters efterfrågan på listningar av orättvist producerade skräpviner och sluta försöka vara populärt i fest- och missbrukarsegmentet. vinifierats tidigare förslag bygger understundom på rent administrativt svårgenomförbara idéer, det nya förslaget är så förslaget att det bara kräver diktatoriska fasoner från den som är satt att med diktatoriska fasoner agera för folkhälsans bästa och, vill man tillägga, en rättvis handel, som, det måste erkännas, är vinifierats drivkraft därför att även om folkhälsan torde ligga oss alla varmt om hjärtat – gör den inte det ska du kanske fundera på att hitta en bra terapeut?, detta sagt i all välmening till dig som har klart sociopatiska drag eller känslostörningar i största allmänhet och därför har svårt att vara en del av en grupp eller att värna om dina medmänniskors hälsa och välbefinnande – har vinifierat inga synpunkter på det som sker i fest- och missbrukarsegmentet, egentligen: festa och missbruka ni som vill, men gör det med varor som inte skadar andra. Nog av. vinifierats nya, lysande förslag: dra ner kraftigt på de orättvisa skräpvinerna i sortimentsmixen. Punkt slut. Från och med nu ska i varje butik finnas endast ett försvinnande litet fåtal viner under 60 sek respektive 175 sek för treliterslådan. Det finns alltså, helt enkelt, inte fler än ett begränsat antal listningar/positioner att slåss om och den som vill kvala in måste lyckas slå ut en listad produkt (kräver ”branschen” mer rotation tillåts ingen produkt vara listad längre än, låt säga, 18 månader, detta är fullt genomförbart med utgångspunkt från insikten, att bortsett från den som direkt tjänar pengar på det orättvisa skräpet bryr sig rimligtvis ingen om vad som säljs i det här segmentet). Däremot finns det desto fler viner över 60 sek respektive 175 sek kartongen. De orättvisa skräpvinerna får dessutom en taskig hyllpositionering; alltid nederst på hyllan (med undantag för de storsäljande boxarna, som ska stå på pallar längst in i butiken). Ett och samma orättvisa skräpvin får bara finnas i högst 50 procent av landets alkoholbutiker, detta för att få till lite fler listningar för alla som profiterar i det orättvisa skräpvinsträsket så de får några extra köttben att slåss om och därför i aningen mindre utsträckning kommer springa till diverse internationella domstolar och lipa för att de inte längre får tjäna pengar på orättvis vinhandel i Sverige. I övrigt får, alltså, de butiker som idag har utpräglad fest- och missbruksinriktning avseende vinutbudet istället en mer sofistikerad vinimage. Ölflak och sprit kan som idag finnas strategiskt utplacerat för alla hugade och för att hjälpa konsumenten bort från det orättvisa vinsegmentet kör Systembolaget igång kampanjen ”Vaska boxen” i syfte att få konsumenten att se det orättvisa i billiga viner och få samme konsument att antingen, för sina medmänniskors och naturens bästa, handla lite dyrare vin, och kanske rent av dricka med lite mer eftertanke och, framförallt, njutning, eller, åtminstone, supa till på rättvist producerat öl och sprit.

6 svar på ”Ny genialisk & diktatorisk plan för ett mer sofistikerat Vinsverige

  1. Undertecknad – övertygad demokrat – ansluter sig till detta diktatoriska förslag, emedan ett annat och mycket sämre diktat är förhärskande. Långt hellre en upplyst despot än en lynchmobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *