Ny vinklubbslåda på gång & Elliphant

Dags för en ny låda från Terrific Wines Club. Ni som är medlemmar får ett erbjudande, typ, nästa vecka. Ni andra kan, för att få samma erbjudande, klicka in här och bli medlemmar – notera att ni inte förbinder er till något, däremot kommer ni varje år få fyra erbjudanden om en låda vin innehållande tre flaskor vardera av fyra viner. Som om inte det vore nog får

Frisk Albariño-fläkt från Galicien. Bra för din gom.

Frisk Albariño-fläkt från Galicien. Bra för din gom.

ni dessutom en liten presentation av varje vin och, inte minst, receptförslag, som, är bäst att tillägga, er utsände i vinklubbsdjungeln inte har något med att göra. I lådan som släpps nu i juli återfinner vi följande godsaker: Girard Old Vine Zinfandel (utmärkt rödtjut till grillaftonen, särskilt om du ger dig i kast med maffiga köttbitar), Perez Cruz Syrah (insmickrande chilenare som inte går över gränsen och slickar dina stövlar och därför kan bjudas in i de flesta sammanhang), Les Lauzeraies (säg vad ni vill men visst är det så här matrosé ska se ut och smaka (inget frågetecken för det är en retorisk fråga och kräver därför inget mer än en lång parantes), täcker upp allt som nyss nämnda Girard inte klarar av när grillen och dess ritualer och maträtter drabbar ditt hem, dessutom är den, i likhet med de övriga vinerna i lådan, god) och Paco y Lola (bara namnet, dessutom nästan checkerflaggad utstyrsel, friskt, fräscht, uppfriskande vitvin som fungerar i alla sammanhang och gommar där en frisk fläkt är välkommen). Elliphant.

10 svar på ”Ny vinklubbslåda på gång & Elliphant

 1. Som ensamstående och boende i en storstad, har jag valt bort bil. Har därför väldigt svårt att få hem Terrifics vinklubbslådor från Systembolaget. Ni skulle inte kunna tänka er att som alternativ även ha en mindre låda med
  t ex sex flaskor?

  • Jo, det kan vi, faktum är att vi bestämt att vi ska gå över till lådor om sex viner! Exakt när det sker kan jag inte svara på men gissningsvis i samband med årets fjärde och sista låda alternativt i och med att vi tar nya tag 2014. Skälet till ändringen är just det du nämner.

 2. Ser fram emot att få hem lådan, har såhär långt inte blivit besviken någon gång, (inte ens lite) För er som ännu inte gått med kan jag bara uppmana, gör det! Prisvärt och mycket bra

  Så till det där med recepten, vi är alla glada för att inte påstortelini eller överstekta plastimpregnerade köttbitar finns med som förslag.
  Passar på att önska alla en behaglig sommar.

  • Tack, kul att du gillar/t vinerna – det gör nämligen vi också!

   Vad gäller receptbiten och det där med en tillönskan om en behaglig sommar kan vi bara instämma!

 3. Är ingen större fan av att köpa hem lådor men har istället idag hämtat hem två flaskor av din Chablis Premier Cru årgång 2009. I mina ögon ett oerhört elegant vin.

  Har kanske frågat innan men gör det igen. Vi skall ha fler av den här godbiten. Vinner det här vinet något på att lagras eller är det bara att njuta på bumsen?

  • Underbart vin! Det vinner nog ytterligare något på låt säga ett års lagring och framförallt håller det flera år till. Å andra sidan är det redan så bra att jag skulle ha svårt att låta bli det om jag hade en panna i källaren så jag röstar på bumsen.

 4. Då gör vi en combo och köper fler än vad vi har tänkt oss. Lite lagring och mycket bumsen.

  Om jag lägger till en 50-lapp, får jag ”mycket mer vin” för pengarna om jag inhandlar årgång 2006?
  Vad skiljer dem åt smak- och doftmässigt?

  Nu får du bara se till att skaffa något bra i Grüner så är vi alla nöjda och glada.

  Sen jag blev en ”aktiv” läsare av din blogg så har jag köpt mycket mer viner från ditt sortiment. Bra marknadsföring?

  En fråga till. Vi bor i ett hus utan källare. Nästa hus skall vara av äldre modell och med en gamma rejäl matkällare. Nu känns det mer som vi har vinflaskor utspridda överallt. Hur tycker du man skall förvara sina viner (alla kan inte vara i magen) om inte har källare? Garaget, förrådet, vardagsrummet, i barnens leklådor?

  Av naturliga skäl har vi sållat bort platser som uppe på kylskåpet, bredvid pelletskaminen:)

  • Klok combo.

   Eftersom du verkligen gillar det här vinet tycker jag att du ska prova en 06. Årgången är lite annorlunda än 09 och så är den, förstås, några år äldre. Du får ett mer moget och utvecklat vin framförallt och får tillfälle att fundera över om 06 inspirerar dig att lagra mer eller mindre. Skulle sedan, f ö , föredra 06:an sitter du, förstås, i klistret för då har du precis höjt dina förväntningar med 50 kronor…

   Japp, en Grüner måste till förr eller senare. Dessvärre är det inte riktigt vårt österrikiska tillskotts, Birgit Braunstein, straka sida.

   Hm, nja, syftet med bloggen är, faktiskt, inte att marknadsföra egna viner, bara att ha kul och få göra sig av med lite skrivklåda och ett då och då uppkommande behov av att kommentera samtidens skeenden och jag gör nog det här lika mycket utifrån författarjaget som vinjaget. Å andra sidan ligger det i sakens natur att jag skriver allmänt om vin men tipsar om sådant jag själv är inblandad i på ett eller annat vis (konsulterande vinmakare, blender eller importör eller viner jag stött på under andra typer av uppdrag, t ex då jag skrivit en artikel eller en krönika). Vill samtidigt påpeka att vinifierat aldrig kommer att tipsa om något vin som jag själv inte kan stå för i alla lägen, vilket innebär att även om jag, hemska tanke, är inblandad i ett vin som inte är 100 så kommer det inte att dyka upp som ett tips på vinifierat.

   Lagring: bäst, förstås, att ha en källare. Har man nu inte det fungerar t ex en för ändamålet inredd garderob bra. Risken är väl att temperaturen ligger väl högt, +22 ?, och man får tänka på att det kommer att accelerera mognaden i vinerna, räkna med dubbla hastigheten ungefär. Viktigt är att vinerna inte lagras över +25, det brukar kunna påverka negativt, i alla fall över tid. Har du ingen garderob att tillgripa kan lösningen vara att du ber barnen hitta ett nytt ställe att ha sina leksaker för lådor kan också vara bra lagringsställen.

 5. Med tanke på det du skriver om vinlådan blir jag lite konfys: Kommer det i framtiden att endast vara en låda med sex flaskor, eller ett val man kan göra; 6 eller 12 flaskor?
  Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *