Trisslottsskrap, Husqvarna & korkade kollegor: Grumpy Friday samt Anna von Hausswolff, Kavinsky, Talking Heads & Queens Of The Stone Age

Bevare mig för att hamna i TV för att skrapa Trisslott. Du vet att du vunnit 50K och allt annat än en fördubbling av det är ett nederlag, ja allt under 2,5 miljoner är en besvikelse. Och så står programledarna där och låtsas vara intresserade i en för dem rutinmässigHusqvarna gräsklippare situation och, i ett försök att öka spänningen, förhöjer de även dina förhoppningar och så står du där plötsligt med 50K och då ropar den satans programledare ”Femtio tusen, du! Ska du ut och resa nu?!” och samtidigt som du sväljer förtretet och besvikelsen och försöker se ut som en god förlorare och ser den nya bilen och Jorden Runt-resan flyga sin kos hör du dig själv säga något i stil med ”Ja, jo, nej, jag vet inte, vi får se…” men då har programmet redan gått vidare. Dock: vinner du så köp dig inte en Husqvarna gräsklippare byggd till billigast möjliga pris och därför, som det verkar, utan normala kvalitetskrav. Har tidigare berättat om mitt felköp. När jag var ute och luftade klipparen igår och mellan det att jag gång på gång, med risk för fingrar och annat, fick skruva ihop den, körde jag på en liten sten och det räckte för att motorn skulle stanna,Husqvarna gräsklippare normalt, och, onormalt, ena hjulet vika sig! När jag sedan bankade och trixade för att få det numer skeva hjulet rullbart igen noterade jag att Husqvarna måste ha köpt Corgi Toys bortglömda restlager av plasthjul i Taiwan för på mindre än ett år har däcksmönstret slitits ut! Snacka om B-produkt och snacka om att ett fint gammalt småländsk kvalitetsmärke har sålt sin själ till kvartalskrösus och därmed undergräver sin kvalitetsstämpel och trovärdighet varje gång någon klipper gräset med en av deras BiB-klippare. Otrevliga kollegor: berättade häromdagen att en mig närstående importör vunnit en Systembolags-upphandling med det utmärkta vinet ”Crémant de Bourgogne” från stjärnvinmakaren Clotilde Davenne. Döm om importörens förvåning när en sur kollega ringt monopolet för att påtala att det på Clotildes, i det här fallet obsoleta, hemsida står att vinet innehåller mer Pinot noir än det idag, och sedan länge, gör och att vinet därför borde stoppas; enligt kollegan skulle andelen Pinot noir vara 6,6 % för stor. Öh? Vet inte vilken kollega det är fråga om, men helt säkert en som säljer kemiskt pimpad Bag-in-Box och annat skräp och som ler stövelslickande brett nästa gång vi ses. Vi förjagar denna fredag en viss del av all grumpiness med Anna von Hausswolff, Kavinsky, Talking Heads & Queens Of The Stone Age.

10 svar på ”Trisslottsskrap, Husqvarna & korkade kollegor: Grumpy Friday samt Anna von Hausswolff, Kavinsky, Talking Heads & Queens Of The Stone Age

 1. Hej Lars
  Jag har måhända inte haft samma problem med gräsklipparen men håller med om att det är småaktigt vad gäller Clotildes Crémant och jag förstår inte hur folk orkar och har tid. Samtidigt som det ju i princip korrekt dvs rätt ska vara rätt och i det här fallet hade Clotilde skrivit fel men det kan ju inte den snikne importören veta… eller?

  • Hej Sune,

   nja, du kanske köpt något annat än nybyggd Husqvarna (eller Husqvarning, som vi gärna numer säger)?

   Att det finns en del omogna, lismande och dumgiriga gnällspikar i importörsledet är välkänt och det främsta skälet till att branschen varit och är så svag i sin ställning gentemot Systembolaget. Kort sagt har man bevakat egna positioner och gnällt som småungar när någon förefaller ha fått något man själv inte fått.
   Detta förlorar alla på: Systembolaget, som går miste om bra råd, importörerna, som försitter en chans att positivt påverka, och, i slutändan, konsumenten.
   Om nämnde importör ägnat lika mycket kraft åt att driva verklig opinion, försökt komma med positiva förslag o s v istället för att dumgnälla och sitta och petimäterkolla på ett sätt som inte ens ibland syndigt klåfingriga Systembolaget gör, hade hen kanske kunnat åstadkomma något gott.
   Dessutom, vet jag som gammal journalist som grävt en del, gäller det, om man vill vara korrekt, att gräva vidare även från den punkten där man sitter med en bra rubrik men inte alla fakta. Hade X fortsatt sitt gnälliga gnet hade hen sett att rätt siffror finns i annan information från Clotilde. Nej, en skam för importskrået och ett pinsamt inslag i den svenska vinvärlden är den här importören.

 2. Del 1 & 2 av skrönan: djup igenkänning! Infantil hasard-idioti och tjänsters och varors allmänna utförslöpa kvalitetsmässigt. Mera grumpy old men! Grumpyness to the people!
  Del 3: Beklämmande skildring avDDR/Sovjet-mentalitet. Vad är folk rädda för???

 3. Som ”inbiten” ”gnällspik” vad det gäller motoriserade ”klippare” måste jag varna dig för, ja just ”spikar” (t.ex. små trästickor från häckar och träd) – de kan ju ligga och skräpa på gräsmattan och skapa punktering på de helgjutna däcken från restlagren i Taiwan. ”Fram för handjagare!!”. De ger kondition (förutom joggingturer), styrka (mental), ”tystare” miljö och inte minst efter avslutat arbete en välförtjänst vila med god årgång i handen (inbillar jag mig att jag behöver – som tröst – när grannarna far fram och avslutar sitt motorklippande på en betydligt kortare tid än min). PS! Det finns ”importörer” och ”förstörer” (avundsjuka personer – vilket jag till en viss del avslöjat mig som – lika bekväm som ”motornördarna”).

  • Tack för varning! Låter som att den är på sin plats och en handjagare kan kanske var en bra idé – finns det fortfarande sådana med järnhjul?

   PS Lite avundsjuka sätter färg på tillvaron, låt vara svart, men iallafall: det behöver icke vara något negativt. Och grumpiness är något vi behöver mer av, i allfall med tilltagande ålder. Oginhet, okamratligt eller okollegialt beteende och småaktighet för att nu inte tala om ren och skär dumhet behöver vi mindre av (och dessvärre hör den korkade Kalle Sändar-wannabee-importören till de senare).

 4. Själv är jag numera endast en amatör-hobby-klippare enär min bostad numera finns i en ”statarlänga”. Dock har jag en grundmurad uppfattning om att den enda klipparen av format och trovärdighet är ”Klippo”. Helst en väl inkörd sådan. Det är fint att kunna ta upp ens gräsklippare i ens bouppteckning och låta den gå vidare till nästa generation klippare.

  En mig närstående villa-klippare använder sig av en, på Blocket inköpt, ca 15-20 år gammal Yamaha. Även den med gjutet aluminiumchassi. Möjligen är Yamaha´n mera trim-vänlig än Klippo, med tanke på märkets alla racingtraditioner. Dessutom är det lite småhäftigt att ha en klippare, en stratocaster-kopia, förstärkare, en flygel, en mc och utombordsmotor från samma märke.

  • Kan bara instämma i dina fina tankar om gräsklipparen som arvegods och helhetstänket i Yamaha-varianten OCH jag har insett att det som gäller i framtiden är Klippo och inget annat!

 5. ”..OCH jag har insett att det som gäller i framtiden är Klippo och inget annat! ”

  Förstod jag väl! 🙂
  Hr Torstenson känner förstås igen kvalité ! Van som han är från sitt eget arbete.
  (snyggpassning)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *