Vinforum 2.0: Tillsatser i vin & Neon Rose, Peace, Love & Pittbulls & Commando M Pigg

Om mindre än vecka arrangerar Lena Ilkjaer och Åsa W Karlsson via sitt Vinforum och med mig som gästföreläsare en halvdag om ”Tillsatser i vin”. Eller ja, det ska handla om vad du kan göra med ett vin, vad du får göra inom lagens råmärken och vad producenter på olika pinnar på kvalitetsstegen kan tänkas göra eller inte göra. Och, till stor del handlar det om arbetssätt, behandlingar och metoder för att skapa ett vin av en Neon Roseviss typ. Med tanke på den om inte panik så i alla fall oro Kalla Faktas dåligt genomarbetade program spred i höstas är det värt notera att det är mycket lite du de facto får tillsätta ett vin. Ett bra initiativ av Lena Ilkjaer och Åsa W Karlsson. Det här är något som behöver uppmärksammas mer. Dels för att ytterligare understryka varför du ska lägga lite mer pengar på ditt vin, dels för att mota charlataner i grind när de kommer dragande med sitt nonsens och okunnighet och talar upprört om giftviner därför att vin innehåller vinsyra och tanniner eller som om skillnaderna mellan ett skräpvin och ett bättre vin ligger i svaveldosen och inte i vinets totala kvalitet och bondens noggrannhet och kvalitetsivran. Neon Rose. Neon Rose igen. Peace, Love & Pittbulls. Commando M Pigg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *