Bloggkockens köksskola: Knaprig pizza & Enrico Caruso

Efter att ha lärt er hur rätter som ägg och bacon tillreds och hur risotto görs för att bli riktigt delikat är det nu dags för nästa avsnitt i Gräsänklingskockens aka Bloggkocken köksskola och vi ska idag lära oss hur en knaprig pizza tillreds. 1. Inhandla en för ändamålet lämplig råvara, i det här fallet en kartongpizza avsedd att gräddas i ugn. 2. Sätt på ugnen (fläktvarianten på 200 C, andra ugnar på 250 C). 3. Tag ut pizzan ur kartongen och plasthöljet. 4. Lägg den, pizzan, på ett galler, som ska finnas i ugnen (finns inte detta måste en ny ugn inhandlas). 5. Skjut in pizzan på gallret i ugnen. 6. Avvakta utanför ugnen och med ugnsluckan stängd till dess en aningen bränd doft sprider sig (detta kan ta tid, lätt uppemot tio minuter, i förekommande fall ändå längre, tiden kan dock kortas ned genom att mer värme begärs av ugnen, detta är emellertid överkurs och inget som kan rekommenderas så här tidigt i köksskolan). OBS! så snart den där doften uppstår gäller det att agera fort enär gränsen mellan knaprig pizza och bränd dito är hårfin, kort sagt är detta det avgörande ögonblicket för den som är pizzabagare och det gäller att få upp luckan och ta ut pizzan så snabbt som möjligt. Notera att det är enklare att få ut pizzan om den får ligga kvar på gallret varmed menas att du ska ta ut gallret med pizzan på. Ett hett tips i det här skedet: använd så kallade grytlappar – små löjliga, typ, tygservetter, som finns att köpa i bosättningsaffärer – att hålla gallret med då detta kan vara varmt. 7. Klart!bild Nu undrar säkert någon mindre erfaren HR varför i hela fridens namn pizzan måste värmas på det här viset. Jo, helt enkelt därför att en ougnifierad pizza saknar knaper. Lämplig pizzabagaremusik.

9 svar på ”Bloggkockens köksskola: Knaprig pizza & Enrico Caruso

  1. Fick kategoriseringsproblem under läsningen av Ditt blogg-
    inlägg. Dina bidrag till den mänsliga rasens utveckling är i mitt mejlprogram subgrupperade i Vinmakning, Kultur utan resp. med musik samt Humor.
    Överväger f.n. Recept.

    • Hm, nja, Kultur (med musik i det här fallet) kan väl fungera? Annars låter Recept som användbart, även om det känns som bara en del av helheten, vad säger du om Köksekvilibrism ?

  2. Vill inte undanhålla de trogna HR:arna att en viss @pizzalovebot på Twitter kommenterat det här blogginlägget, vilket är mycket uppmuntrande! Samtidigt förefaller det mig som att hen inte talar svenska och mer tagit fasta på ordet pizza, vilket är en aning nedslående då hen därmed går miste om den kunskap om knaperugnifierad pizza som nu alla HR:arna har.

    • PS och nu har @larstorstenson på Twitter fått reklam från något som heter Lieferando (@lieferando) som skriver #Pizza + #Pasta = #Liebe. Jag svarar #Pizza + #vinifieratsköksskola = #Liebe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *