Förbud mot bristfälliga pizzaomslag!

Här ska man göra sig till och värma pizza till Hustrun och vill ha ett handfast och tydligt ”Gör så här” i punktform, alltså 1. Öppna förpackningen 2 Värm ugnen till 200 C… Men icke! Det enda den förbenade pizzan, som dessutom påstods vara italiensk, instruerade via sitt omslag var, att, hör och häpna, den skulle värmas tills osten smalt och degen antog en gyllenbrun färg! Men hur tänkte inte pizzatillverkaren där? 1. Hur ska den ensamme, utsatte kocken veta vilken temperatur som är lämplig? (Jag provade med 100 C och höjde efter 20 min till 250 C) 2. Hur gör man om osten smälter långt innan degen blir gyllenbrun? 3. Hur gör man om osten börjar torka och så småningom småryka alltmedan ena sidan av pizzan svartnar i väntan på att resten av degen ska bli gyllenbrun? Nej, det är klart att det inte går! Det är väl det den där förbaskade lurendrejarpizzatillverkaren vet, att den säljer en pizza som är omöjlig att värma, eller baka som det så fint heter på köksitalienska. vinifierat kräver förbud mot uppvärmningspizzor utan vettiga instruktioner samt förbud mot pizzor som inte värms upp samtidigt med hela sig själv!Deep Purple Burn

Lämplig musik.

2 svar på ”Förbud mot bristfälliga pizzaomslag!

    • Njaee, nu har jag ju precis startat Köksskolan och min marsch mot Årets kock-titeln så jag vill inte direkt säga att det inte finns en viss stjärnstatus där, däremot är det uppenbart att vi som har koll på köket och dess hemligheter måste stå upp för det som är rätt och riktigt och ta den lilla människans parti i kampen mot ofullständiga omslag på pizza, detta ofog i vardagen, detta mänsklighetens gissel, detta snusk i marknadsekonomins friheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *